Milieuraad Stabroek zet inwoners in de bloemetjes voor kleurrijke en ecologische voor- en geveltuintjes

Verschillende inwoners werden beloond voor hun deelname aan de verfraaiingsactie

STABROEK – De milieuraad van Stabroek heeft verschillende inwoners letterlijk in de bloemetjes gezet voor het onderhouden van mooie, kleurrijke en ecologische voor- en geveltuintjes, in het teken van de verfraaiingswedstrijd. De organisatie ‘Velt Polder’ kreeg ook de prijs Witte Raven, voor bijzondere verdienste in de gemeente op gebied van milieu, natuur en duurzaamheid.

Op vrijdag 6 oktober zakten heel wat inwoners af naar zaal Moorland in Stabroek. Inwoners die hun voor- of geveltuin op een mooie, kleurrijke en/of ecologische manier hebben onderhouden, werden letterlijk in de bloemetjes gezet door de milieuraad van Stabroek. Dat gebeurde in het kader van de verfraaiingsactie. Dat is een initiatief van de gemeente, in het kader van een ambitieus klimaatplan, om de strijd aan te gaan tegen de klimaatverandering.

Witte Raven
Daarnaast reikte de milieuraad ook nog de prijs ‘Witte Raven’ uit. De prijs gaat afwisselend naar een persoon of organisatie die zich inzet op vlak van milieu, natuur en duurzaamheid. Vorig jaar ging die prijs naar de overleden Hugo Wouters.

Dit jaar viel er dus opnieuw een organisatie in de prijzen: Velt Polder. “Velt geeft vorm aan ecologisch leven in huis, tuin en daarbuiten en wil zo bijdragen tot de ontwikkeling van een duurzame levensstijl”, klinkt het bij de milieuraad. In Vlaanderen en Nederland zijn er meer dan 100 plaatselijke afdelingen van Velt en samen tellen ze 18.400 leden. De afdeling Velt Polder bevindt zich over Stabroek, Kapellen, Ekeren en Berendrecht-Zandvliet-Lillo.

“Velt Polder is bij ons voornamelijk gekend met hun tuinproject ‘De Heuvels’ in de Frans Hotagstraat, waar ze op een domein van 1 hectare biologische groenten kweken op een 25-tal percelen. Ze hebben er een mooie boerenbloementuin, een kruidentuin met een 80-tal verschillende kruiden, een boomgaard met 100 verschillende appelsoorten. Er is ook een bijenhotel en kikkers kunnen rusting hun eitjes leggen in een kikkerpoel.”

Voor al die activiteiten is er ook heel wat onderhoud nodig. “Elke eerste en derde zaterdag van de maand voeren de tuiniers onderhoudswerken uit”, aldus de Walter De Haes van de milieuraad. “Onze keuze voor hen als winnaar van de Witte Raven is dan ook vanzelfsprekend.” Vertegenwoordiger Erik Jongenelen kreeg een cheque overhandigd ter waarde van 200 euro.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *