Mijlpaal bereikt voor scholenproject Kaart!

BRASSCHAAT – De afgelopen weken en maanden was het wachten op een uitspraak over Project Kaart. Vorig jaar is er door projectontwikkelaar Van Roey een wijzigingsdossier ingediend voor de verkavelingsvergunning.

Hiertegen werd beroep aangetekend bij de Bestendige Deputatie van de provincie Antwerpen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft zich deze week uitgesproken in het dossier. De bezwaren die werden ingediend, zijn ongegrond verklaard.

Dit wil zeggen dat we groen licht krijgen voor de verkavelingsvergunning.

Wat wordt hiermee vergund? De opsplitsing van percelen in kavels, de bestemming van de kavels (school, woningen,…), de stedenbouwkundige voorschriften, inrichting van nieuwe wegen en openbaar domein, voorzieningen voor regenwater en infiltratie, inplanting van de nutsvoorzieningen, voorbereiding van groene ruimten, bouwrijp maken van het terrein

“Als schepen van ruimtelijke ordening ben ik zeer tevreden met de uitspraak en inhoud van het arrest. Laat ons nu met een positieve blik en vol goede moed gaan voor een toekomstgerichte en kwalitatieve site voor de buurt en vooral voor de schoolgaande kinderen.” stelt Myriam Van Honste, schepen voor Ruimtelijke Ordening en Wonen.

Ontdek hier alles over Project Kaart 👉  www.brasschaat.be/kaart

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *