Middenstanders en buurtbewoners Stabroekse Hoogeind klagen op vragenhalfuurtje

Bewoners-Hoogeind

Helena van bakkerij Fierens nam namens de bewoners van het Hoogeind het woord

Op de laatste gemeenteraad te Stabroek op maandag 23 juni maakten enkele bewoners van het Hoogeind, zowel middenstand als bewoners, van de gelegenheid gebruik om hun ongenoegen te uiten over de rigide toepassing van verkeersreglementen.

Zoals jullie reeds eerder op deze site konden lezen had er een tijdje geleden een zeer strenge politiecontrole plaats en werden heel wat boetes uitgeschreven. Deze represailles zorgen er natuurlijk voor dat de middenstandszaken die op het Hoogeind gelegen zijn hun bezoekersaantal nog meer zien dalen. Zij vroegen dan ook om iets minder repressief op te treden. Dat er echter veilig moet kunnen gewerkt worden, daar was iedereen het roerend mee eens.

“Gelukkig is het nu schoolvakantie want scholieren passeerden ongemoeid de werken terwijl kranen en tractoren de werf op en af reden” aldus Helena van bakkerij Fierens. Dit in schril contrast met de boeteregen op een weekenddag terwijl de werken stil liggen.
Burgemeester en schepenen zitten met deze zaak ook verveeld en zijn bereid naar oplossingen te zoeken, maar welke die zijn, daar kregen de buurtbewoners geen antwoord op. “Het kwijtschelden van boetes, ligt niet binnen mijn bevoegdheid” kon Burgemeester Frans de ontgoochelde bewoners nog meegeven. De werken schieten op naar wens, maar zullen allicht nog aanslepen tot medio 2015.
 
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *