Met z’n allen naar de Heicross op zaterdag 21 januari!


KALMTHOUT – Zaterdag 21 januari heeft in het centrum van Heide de Heicross plaats, georganiseerd door de Lukebikers. Deze wielergroep is ontstaan in 2013 na het plotse overlijden van Luc Vanwesenbeeck, de pa van Arvid één van de organisatoren van de Heicross. Als eerbetoon aan zijn vader werd deze club in het leven geroepen. Zij komen regelmatig samen om te gaan fietsen, te mountainbiken of deel te nemen aan een triatlon.

In 2018 groeide het idee om zelf ook een evenement te organiseren, het moest een “familie cyclocross spektakel”worden. In het centrum van Heide werd een parcours gecreëerd waarbij een brug, balkjes, singletraps en een zandbak de moeilijkheidsgraad mee bepaalden.
Vanaf het eerste jaar kon men rekenen op heel wat deelnemers, het jaar nadien schreven er al meer dan 500 sporters in. Het werd een succes over de ganse lijn waarbij meedoen zeker even belangrijk was als presteren.
Na de organisaties van 2018 en 2019 kwam er corona waardoor er bewust een pauze van twee jaar moest genomen worden.
Ondertussen investeerde de gemeente Kalmthout heel wat energie en gelden voor de aanleg van het parkje rondom de kerk en moest de omloop worden gewijzigd om niets te beschadigen. Gelijktijdig hebbende organisatoren gezocht naar nieuwe mogelijkheden. Men vond deze door het in gebruik nemen van de strook bosgrond die loopt tussen de fiets-o-strade en de Kalmthoutlaan. Op deze manier kan de omgeving rondom de kerk gespaard worden en wordt er 900 meter lengte toegevoegd aan de omloop, waarvan 400 meter extra bos. Zoals bij de twee voorbije edities wordt ook nu het accent minder op het competitieve gelegd maar primeert het plezier om deel te nemen.

Ereprijs Luc Vanwesenbeeck
Ondertussen moesten de Lukebikers ook afscheid nemen van Joris Vanwesenbeeck, hij overleed na een zware kortstondige ziekte in september 2020. Joris was ook één van de sterkhouders van de Lukebikers en hun Heicross. Het spreekt voor zich dat naast de ereprijs Luc
Vanwesenbeeck nu ook een wedstrijd ter ere van Joris Vanwesenbeeck wordt gehouden.

Goede doel
Zoals bij de vorige edities wordt er nu ook weer een goed doel gekozen om de winst van het evenement te besteden. Men koos deze maal voor OSCARE VZW. Oscare is een vereniging welke zich inzet om fondsen te verzamelen om kinderen met brandwonden te steunen.

Praktisch
Op het plein voor de school wordt, zoals in het verleden gebeurde, geen tent meer geplaatst. Alle formaliteiten en ook de catering vindt nu plaats in de parochiezaal Sint Jozef. Op het plein zelf komt er een groot scherm (nieuw) waar de bezoekers de renners aan het werk kunnen zien. Nieuw is ook dater deze maal (om 9u30 al) wordt gestart met een wedstrijd voor gentlemen. Nadien komen de jongeren aan bod (jongens en meisjes). Na de middag zijn het dan de kinderen van de lagere school en de kleuters. Er wordt geëindigd in de latere namiddag met de ereprijzen Luc en Joris Vanwesenbeeck. Wie nog wil inschrijven (en dat kan nog) kan dit doen via de website www.heicross.be. De organisatoren doen een warme oproep om het evenement te komen ondersteunen, dit kan door deel te nemen maar ook door te komen supporteren!
Bron: Heide Vertelt

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *