Met paarden en koetsen door de bossen van de grens

Op camping Watertoren in Berendrecht vertrokken zondagmorgen 2 september om beurten een reeks koetsen en tal van ruiters. Zij deden een bostoertocht aan weerszijden van de grens. Om elf uur waren er al een vijftigtal koetsen en evenveel ruiters aan de startlijn gekomen.
Organisator Walter Van Hout had een toer uitgestippeld langs Zandvliet en Ossendrecht naar Huybergen om terug te keren langs de Kalmthoutse Hei en de Zandvlietse Hoek naar Berendrecht. Er waren rusthaltes bij het Puts Molentje en stoeterij De Wolf in Huybergen.

Van heinde en ver
Dat het initiatief succes kende werd bewezen door de aanwezigheid van koetsen en ruiters uit heel Vlaanderen, Zeeland en Noord-Brabant. Zo waren er deelnemers uit onder meer Klein Brabant (Puurs), de Vlaamse Ardennen, het Waasland, Ossendrecht, Hoogerheide en Rilland. Ook uit eigen streek waren er vele, met name uit Berendrecht, Zandvliet, Stabroek, Kalmthout, Essen, Brecht enz… Veel bekijks kreeg het vierspan van koetsenhouder Tavernier uit Zandvliet en de Friese paarden van Taveerne Oud Antwerpen in Brasschaat. De koets die zij trokken had een klein mankement aan de dissel, maar dat werd door de koetsier vlot hersteld.

De deelnemers kwamen van ver en dichtbijHet vierspan van Tavernier had veel bekijks

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *