Met Okra Zandvliet fietsen langs de Amsterdamse grachten

ZANDVLIET – We hadden er lang naar uitgekeken en op 14 juni ll. was het dan zover. En toch… ons geduld werd al op de proef gesteld. Busje komt zo… maar wel met een vertraging van twee uur. Gelukkig was de zon van de partij en werd er duchtig gegrapt en gegrold.
Bij aankomst van de autocar moesten de fietsen en bagage geladen worden en konden we rond de klok van halfelf eindelijk vertrekken naar ons hotel in het Nederlandse Mijdrecht. In de namiddag maakten wij al een eerste fietstocht van 35 km. en mochten we kennis maken met de waterrijke omgeving. Deze tocht werd het aperitief voor de volgende dagen.
Op dag twee werden de fietsbenen ingesmeerd voor een dagtocht van 55 km. Tot spijt van ons allen misten wij de koffiestop in de voormiddag. Dit werd goedgemaakt met een langere lunchpauze op de middag. Na een deugddoende fietsnamiddag door het prachtige landschap van de Vinkseveense plassen en met nog een vijftal kilometer voor de boeg ploften we neer op een terras aan de Amstel met zicht op de jachthaven. Dat werd genieten.
Dag drie moest de kroon worden op deze driedaagse en… dat werd ze ook. Op het programma een tocht van 63 km. Mijdrecht-Amsterdam-Mijdrecht. Fietsen met negenentwintig fietsers met een leeftijd tussen de eenenzestig en drieëntachtig jaar naar hartje Amsterdam. Je zou van minder het angstzweet in de oksels krijgen. Een hachelijke onderneming. Maar we hebben het gehaald. Vlak tegenover het station van Amsterdam konden wij op de Prins Hendrikkade in Hotel De Kroonprins genieten van een verdiende lunch.
En dan… terug naar Mijdrecht. Via de buitenwijken van Amsterdam waar het iets rustiger fietsen was belanden wij rond de klok van vijf opnieuw aan het hotel. Samen aan de tafel voor het laatste avondmaal en wilde verhalen over deze spectaculaire tocht. De fietsen opnieuw laden, bagage in de koffer en veilig terug huiswaarts.
Ook een dikke duim aan de fietsbegeleiders die ons op het juiste pad wisten te houden en de initiatiefneemster van deze 3-daagse. We moeten het je niet vertellen, alle ingrediënten waren aanwezig om nog lang na te genieten van deze fiets 3-daagse met OKRA Zandvliet. We kijken uit naar een volgende.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder