Met de tram naar de stad?

Wegen richting Antwerpen zitten eivol. Bussen van De Lijn hebben ook niet overal voorrang. Dienen ook mee aan te schuiven en rijden niet steeds in eigen bedding. Kortom: ze rijden zich vast!
Wat gaat dat worden, als binnen zeer afzienbare tijd,  de IJzerlaan richting Antwerpen wordt ‘doorgeknipt’ en alle doorgaand verkeer via de Noorderlaanbrug zal moeten gebeuren? Voor autobuslijnen 640 en 650 wordt het traject er voorzeker niet eenvoudiger op.
Er wordt nu aan een studie gewerkt, kostprijs toch 15.000 euro, btw inbegrepen, om te onderzoeken, beide buslijnen slechts tot terminus tram 3 te laten rijden…
Het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Schelde-Landschapspark krijgt de opdracht de mogelijke effecten van het inkorten van die buslijnen te bestuderen.
Economisch is dat zeker verantwoord. Er rijden immers té veel autobussen richting stad. Vraag blijft evenwel of de drukke tramlijn 3 die massa busreizigers wel verder kan slikken? Hoeveel ruimte is nodig voor een vlotte overstap aan Keizershoek? Het reizigerscomfort moet alleszins behouden blijven, meer zelfs, nog verbeteren. De overschot van autobussen kan dan wellicht ingezet worden op locaties waar nog geen trajecten zijn voorzien. Een voorbeeld: Kalmthout-Klina-Brasschaat of  uit de richting Wuustwezel richting Klina. Alleszins: het bus-aanbod is voor verbetering vatbaar. Al was het maar om te reiziger te verwennen.!     erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *