Melkerij leent gratis fietsen uit tijdens werken aan Bredabaan

Met de heraanleg van het kruispunt Hemelakkers/Zegersdreef zit de heraanleg van de Bredabaan in een nieuwe fase. Daarvoor worden twee rijstroken, richting Brasschaat, voor twee weken afgesloten. Voor de Melkerij in het Peersdbos zijn de werken een gesel. Klanten raken nauwelijks tot aan de gekende afspanning. Daarom start uitbater Wilfried Keteleer met het uitlenen van gratis fietsen.

Boven de inkompoort van de Melkerij hangt het gekende bord ,,Hier begint den hemel’’ maar om er te geraken moeten klanten eerst de hel trotseren. Het verkeer op de Bredabaan zal tijdens deze fase kunnen blijven rijden in beide richtingen, maar enkel op één helft. Dat maakt de bereikbaarheid van de Melkerij uiterst moeilijk. ,,We hadden gevraagd om op de Bredabaan bordjes te plaatsen met tijdelijke signalisatie naar de Melkerij maar dat werd door de gemeente verboden. Wat in Schoten wel kon bij de werken aan de Horstebaan kan in Brasschaat blijkbaar niet’’ zegt Wilfried Keteleer uitbater van de Melkerij vooraan in het Peerdsbos.
Gratis fietsen
,,Deze fase zal ongetwijfeld veel verkeershinder met zich meebrengen’’, zegt Wilfried Keteleer. ,,Daarom lenen wij tot 8 januari gratis onze fietsen uit. Als klanten, met onze fietsen, door het bos rijden zijn op nauwelijks enkele minuten in het centrum van Brasschaat. Bovendien blijft de ruime parking van de Melkerij bereikbaar tijdens de werken. Elke fiets die wordt uitgeleend, betekend een auto minder op de Bredabaan en ook daarvoor doen we het’’. De Melkerij beschikt over vijftig comfortabele fietsen met drie versnellingen en een boodschappenmandje. ,,Normaal worden de fietsen verhuurd tegen 7 euro per dag maar als je nu in Brasschaat een parkeerplaats moet zoeken is het onbegonnen werk. Met onze gratis fietsen kunnen mensen ook een gezellig, en gezond, alternatief ontdekken op hun inkopen te doen’’.

Winterdorp
Om hun klanten te bedienen zal de Melkerij ook met twee chalets vertegenwoordigd zijn op het Brasschaatse winterdorp dat loopt van 3 december tot 8 januari. De nieuwe fase van de heraanleg van de Bredabaan zou op 12 december afgerond moeten zijn. Tegen eind december zouden de werken aan de oneven zijde van de Bredabaan klaar zijn. Daarna wordt de even zijde aangepakt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *