Meisjes en Dames Nieuw Stabroek behalen verdiende overwinning

Afgelopen weekend moesten de meisjes en dames thuis spelen. De meisjes hadden dit seizoen al enkele keren pech gehad en zij hoopten tegen Groenendaal hun eerste overwinning te behalen.
Vanaf het begin bestookten zij de Merksemse goal, maar de keepster van Groenendaal had enkele mooie saves in petto. Toch kon Marieke na een kwartier de keepster omspelen en de  1-0 binnenspelen. In de eerste helft waren er nog kansen voor Kiara, Kato en Marieke, maar de 1-0 was de ruststand.
De tweede helft was identiek aan de eerste. Het spel verliep aan de kant van Groenendaal en Inge, onze keepster, kon genieten van de mooie nazomerse avond.
Een kwartier voor affluiten kon Kiara, na een mooie lob, de 2-0 scoren en vijf minuten, na een ingestudeerde hoekschop, kon de youngster van de ploeg, Shirley, de 3-0 binnentikken.  3-0 was tevens de eindstand. De eerste en dik verdiende overwinning van de meisjes en hopelijk is dit een begin van een succesreeks.
Om kwart na acht moesten de dames tegen Laar spelen. Laar stond samen eerste met Vremde en Simikos. Nieuw Stabroek was de competitie zeer goed begonnen met twee overwinningen (2-0 tegen Olve en 1-3 op Adler), vervolgens hadden zij verloren van Riko (0-5, een 2-5 was juister geweest), van Vdp (6-5, na een thriller van een match) en Simikos (7-0). Na de mindere prestatie tegen Simikos, hadden we iets goed te maken.
De eerste twintig minuten waren de dames veel beter dan Laar, maar spijtig genoeg kwamen we na 20 minuten achter. Een schot van op rechts week af en belandde in onze goal. 0-1, was ook de ruststand. Wim maakte de dames duidelijk dat we de betere ploeg waren en dat er punten te rapen viel. Na drie minuten in de tweede helft maakte Julie de stand gelijk. Na een kwartier kwam Laar op een diefje op voorsprong. Deze voorsprong bleef niet lang staan. Tine kon enkele minuten later de 2-2 maken. Na 55 minuten spelen tikte Caroline een vrije trap van Karro binnen. Vijf minuten voor affluiten kon Sarah de eindcijfers binnen schieten na een mooie pass van Nikita.
Een mooie prestatie van onze dames. De combinaties lukten niet altijd, maar de inzet en motivatie van alle dames maakten veel goed.
Volgende week is er geen match en dan komt de eerste van de competitie (weeral), Vremde, op bezoek. Met dezelfde inzet, vertrouwen en wat meer succes met de ingestudeerde combinatie, moeten wij proberen de overwinning in Stabroek te houden.
Het was een mooi weekend voor het Stabroeks damesvoetbal.