Meer gratis deponeren op containerpark

Vanaf 1 januari mag er in de Antwerpse containerparken (en dus ook op de locatie Luchtbal voor Ekerenaars) gratis piepschuim en vlak glas aangeboden worden.  Voor die beide producten moest tot dan nog betaald worden op basis van volume of als grofvuil.
Het piepschuim zal gerecycleerd worden tot korrels voor nieuwe producten zoals kleerhangers, isolatie en kaders.  Ook het vlak glas (vensterglas, spiegels, autoglas) wordt (na zuivering) gerecycleerd, uiteraard tot glas.  Het binnengebrachte glas mag evenwel geen pyrex zijn of steen-, hout- en metaalachtige materialen bevatten.
Een andere nieuwigheid is het apart aanbieden van kaarsresten dus niet meer als bijproduct in de restafvalzak.  Kringwinkel Antwerpen haalt de resten op en vervoert ze naar De Vlaspit, een sociaal tewerkstellingsinitiatief voor mensen die moeilijk kunnen ingeschakeld worden op de gewone arbeidsmarkt.  De kaarsresten worden gerecycleerd tot tuinkaarsen die in de Antwerpse Kringwinkels te koop zullen worden aangeboden.  (jdh)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder