Meer dan 500 kaartjes om mensen een hart onder de riem te steken!


STABROEK – Toen de lockdown werd afgekondigd en Nele en Lander Verfaillie, twee jongeren met meervoudige beperking alle dagen en wekenlang en maanden fulltime kwamen thuis te zitten, kwam het idee om hen kaartjes te laten schilderen voor hun collega’s van het dagcentrum en de woningen… alsook vrijwilligers, de ateljees, alsook buren en vrienden enz… een 100 tal kaartjes werden bedeeld.
In de namiddag gingen Nele en Merej, tandemvrijwilligster, elke dag op pad om de kaartjes te bussen, Berendrecht, Zandvliet, Ekeren, Kalmthout, Kapellen enz….door weer en wind !
Nadien wilden we een 140 kaartjes maken voor het rusthuis Aalmoezenier Cuypers. Er kwamen heel veel leuke en positieve reacties ! Plezant ook voor Nele en Lander, dit stimuleerde hen om verder te schilderen…
Toen kwam de vraag van Femma Stabroek om voor hun leden, 114 in totaal, ook zo een uniek kaartje te maken, natuurlijk zeiden we Ja ! En weer konden Merej en Nele weer een doel hebben om te ‘tandemen’ !
De lockdown werd verlengd en verlengd…. op eigen initiatief maakten we 90 kaartjes voor rusthuis Villa ter Molen in Stabroek.
We hadden gelukkig een ateljee’ ter beschikking waar alles mocht blijven liggen om te drogen ed.
Een andere vraag liep binnen, en 60 kaartjes voor ‘de Buurderij’ ! Zolang het lukte en leuk bleef konden we dit ook volbrengen.
Dan nog een opdrachtje, een dertig stuks, voor de Covid afdeling in Klina Brasschaat, daar zijn we nu nog mee bezig!
We hebben zelfs al enkele opdrachtjes moeten afzeggen omdat het anders teveel werd, jammer, maar we moesten ook naar het leuke aspect van het maken blijven kijken en het mocht geen stress geven.
In totaal maakten we al 544 !! kaartjes om mensen een hart onder de riem te steken! En dit allemaal gemaakt door Nele en Lander, met af en toe helpende hand van hun papa Frank en mama Geertje, toch een knappe prestatie !
Het geeft iedereen een goed gevoel en het was een aangename en zinvolle tijdsbesteding, aandacht hebben voor elkaar kan deugd doen!
We zitten nog steeds in lockdown, maar we proberen er iets goeds van te maken!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

 1. Reuze goed gedaan van Nele, Lander en Geertje en Frank. Wat een inzet ondanks de zware periode tijdens de corona met jongvolwassenen met een beperking continu in huis te hebben. Chapeau

 2. Ooooh Nele en Lander, wat goed van jullie.
  Zoveel mooie kaartjes gemaakt.
  Het doet me deugd om jullie nog eens te zien maar nu als jong volwassenen.
  Geertje en Frank, jullie kinderen zijn nog steeds dezelfde mooie bijzondere mensen.
  Ik hoop jullie ooit nog eens een keertje te mogen ontmoeten.
  Nele en Lander,
  Dikke knuffel van mij
  Liefs Annita(begeleidster… ooit bij de harlekijnen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *