Meer dan 1600 lopers namen deel aan de Putse Kermisloop

het podium10 km mannen seniors: 2. Kim Ruell 1. Nick Van Peborgh, 3. Senne Bes

Op maandag 16 oktober stond de 17e editie van de Putse Kermisloop op het programma met meer dan 1.600 deelnemers en dat is een record. Vooral voetbalclub FC Capellen trok veel aandacht. Zij liepen met 176 voetballers, ter ere van hun ploegmaat Jack, die eerder dit jaar overleed.

Na jaarlijkse gewoonte trok de Putse kermisloop weer ontzettend veel volk naar de Putte. De weergoden waren de organisatie dan ook gunstig gezind, met een fris weertje, veel zon en weinig wind. Eerst was het de beurt aan twee jeugdreeksen, die met meer dan 450 lopers aan de start stonden. 

5 KM

Maar liefst 1.102 lopers bereikten de finish van de vijf kilometer. Na nog geen kwartier kwam de eerste al over de meet: Jochem Vermeulen. Jochem behaalde eerder dit jaar al mooie prestaties en stond afgelopen zomer op het WK Atletiek. Leendert van der Lugt en Lex Van den Wyngaert vervolledigen het podium bij de mannen. De eerste vrouw die binnenkwam, is ook zeker geen onbekende. Topatlete Renée Eykens kwam binnen in minder dan 18 minuten. Heleen Vermeulen en Kiara De Backer staan mee op het podium.

10 KM 

Voor de 10 kilometer waren er 407 finishers. Opvallend: ex-Nederlands kampioen wielrennen en winnaar van de Amstel Gold Race, Michael Boogerd, stond mee aan de start. Strijden voor de overwinning zat er helaas niet in. Kim Ruell en Nick Van Peborgh maakten er een titanenduel van en uiteindelijk won Van Peborgh voor de 13de keer de 10 kilometer in Putte in iets meer dan 30 minuten. De beroemde taart met finishfoto van bakkerij De Schutter mocht dus terug mee naar de familie van Nick die er misschien stiekem al op gerekend had. Ruell werd tweede, Senne Bes derde. Bij de vrouwen stond er geen maat op Jolien Denis, die in minder dan 37 minuten binnenkwam. Sarah Germeys werd tweede, Sarien Wisse derde.

Super Jack

Dit jaar stond er een recordaantal deelnemers aan de start van de kermisloop. Vooral twee voetbalploegen zorgden voor dat aantal. Patro Hoevenen stond met 81 deelnemers aan de start en FC Capellen met 176. Die laatste club nam deel met alle jeugdelftallen van de U10-U17 om het goede doel Berrefonds te steunen. Op die manier wou de club hun voetbalkameraad Jack eren, die eerder dit jaar overleed door een ongeval op school. Het Berrefonds is trouwens een grote steun geweest in deze bijzondere situatie. De organisatoren van de Putse Kermisloop overhandigden een cheque van 450 euro aan FC Capellen.  

De clubgenootjes van Jack liepen voor het Berrefonds

De organisatie schonk 450 euro aan FC Capellen als steun aan het Berrefonds

Tombola

Steven Verhaegen uit Stabroek kreeg een reischeque van 450 euro bij E-Travel in Essen

Zoals elk jaar vond er ook een tombola plaats. De organisatie trok een nummer van één van de lopers die met een prijs naar huis mocht. De gelukkige was Steven Verhaegen van Dagbladhandel Steven in Stabroek. Hij kreeg een reischeque van 450 euro bij E-Travel in Essen cadeau.

Op het podium was de vaste speaker Mark Janssens present, Deze keer werd hij bijgestaan door nieuwkomer Danny de Korte. Raf, de broer van Mark die de voorgaande jaren mee voor commentaar zorgde, zagen we ergens anders naarstig aan het werk. Het was weer een schitterende editie van een super team organisatoren en de vele vrijwilligers.    

Op het podium was de vaste speaker Mark Janssens present (rechts)
deze keer werd hij bijgestaan door nieuwkomer Danny de Korte (links).

We vermelden hier de top 3 van de verschillende reeksen:

5 km mannen seniors: 1. Jochem Vermeulen, 2. Leendert Van der Lugt, 3. Lex Van den Wyngaert
5 km mannen masters: 1. Wim Van den Weygaert, 2. Kevin Verstraelen, 3. Gert Van Wesenbeeck
5 km vrouwen seniors: 1. Renée Eykens, 2. Heleen Vermeulen, 3. Kiara De Backer
5 km vrouwen masters: 1. Joke De Baets, 2. Marijke Verhoeven, 3. Agnieszka De Vrind
10 km mannen seniors: 1. Nick Van Peborgh, 2. Kim Ruell, 3. Senne Bes
10 km mannen masters: 1. Dirk Vermeiren, 2. Emmanuel Loverie, 3. Steven Luyckx
10 km vrouwen seniors: 1. Jolien Denis, 2. Sarah Germeys, 3. Sarien Wisse
10 km vrouwen masters: 1. Sharon Bogaert, 2. Anja Janzen, 3. Petra Bresseleers

De volledige uitslag vind je op https://kermisloop.be/uitslagen/

foto’s: Luc Poppelaars


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *