Maximumsnelheid van 30 km/u respecteren is belangrijk


STABROEK – Naar aanleiding van de heropstart van de werken aan N111 in het Laageind wordt aan de weggebruiker met klem gevraagd om de maximumsnelheid van 30km/u te respecteren.

Bereikbaarheidsadviseur voor het Agentschap Wegen en Verkeer Tom Buntinx : “Na lang overleg met alle actoren kozen we voor deze opstelling in de hoop dat de smalheid weggebruikers zou aanzetten om minder vlug te rijden. Nu al stellen we vast dat het respecteren van die maximumsnelheid van 30km/u niet altijd wordt nageleefd.”

Burgemeester Rik Frans (N-VA) : “Ik weet dat zowel het AWV als onze politie heel kort op de bal spelen. Naar aanleiding van dit ongeval nam ik de proef op de som en reed via de afrit A12 Stabroek binnen. Ik hield me hierbij nauwgezet aan de maximumsnelheid van 30 km/u en ondervond helemaal geen probleem met de rijstrook van 3m. Wel stelde ik vast dat ik op het korte stuk tot aan de Abtsdreef al een sliert wagens achter mij had hangen. Hier zit de essentie van het probleem : te veel weggebruikers respecteren de maximumsnelheid niet.”
Tom De Gent, politiecommissaris van zone Noord, benadrukt dat er al vanaf het begin van de werkzaamheden aan de N111 streng wordt gecontroleerd. “Er zijn al vele tientallen pv’s opgemaakt voor zowel chauffeurs van vrachtwagens, auto’s als zachte weggebruikers. Ook nu is er dagelijks toezicht en dat gaan we blijven doen”, verzekert Tom De Gent.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Dringende interventies rijden bij de files die er soms staan op fiets en voetgangersstrook omdat het niet anders kan…
    Vandaag live gezien, levensgevaarlijk, kan er voor zowel de hulpdiensten als de zwakke weggebruikers geen veilig alternatief gevonden worden?
    En er word enorm snel gereden als er eens geen file staat😀
    Tijdelijke flitspalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *