Mathieu Van der Poel wint vierde editie van Antwerp Port Epic

Mathieu Van der Poel (Alpecin – Fenix), een naam die niet mis staat op de nog jonge erelijst van de Antwerp Port Epic. Na een moeilijke tijd, vanwege rugproblemen was de Antwerp Port Epic voor Mathieu de test om te bepalen hoe zijn einde-wegseizoen kon verlopen. Het Alpecin- Fenix team kwam met een sterk team aan de start.. Vanaf de eerste doortocht in de Torenseweg te Stabroek zette het team zich aan kop. Een alerte Mathieu was goed omringd door zijn ex-Belgisch kampioenen Dries De Bondt en Tim Merlier.

Met nog een 25-tal kilometers voor de boeg versnelde Mathieu, met in zijn wiel Taco Van der Hoorn (winnaar 2017). Taco had echter geen antwoord op Mathieu die van kop-af naar de overwinning spurtte. Derde werd Tim Merlier.

Veel volk langsheen parcours

Ondanks corona, was er toch heel wat volk langsheen het parcours, wie de weg wat kent kan de renners diverse malen zien passeren. Ook op de Berendrechtse Solftplaats en aan de Leeuw van Vlaanderen te Zandvliet troepte heel wat kijklustigen samen. De Antwerp Port Epic zorgt voor een mooie uitstraling van onze regio. De rijke natuur en vruchtbare landbouwgronden ten noorden van Antwerpen komen prachtig in beeld, een ware promotie!

Alweer een mooie editie van de Antwerp Port Epic en in 2022 komt er een eerste jubileumeditie want dan wordt de vijfde editie gereden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder