Mathieu en Willem koningen minigansrijden te Stabroek

spotlight


Voor de tweede keer ging, zondag 24 augustus, op de terreinen van  de drankenhal Vandermolen aan het Laageind te Stabroek het minigansrijden door. Ook dit jaar waren er weer veel kandidaat ruitertjes zodat er in twee categorieën gereden.
De organisatie had aan alles gedacht een grote tent, een springkasteel voor de kleinsten, een kraampje waar lekkere frietjes waren te krijgen, een grote toog, twee uitmuntende omroepers, Peter Hendrickx en Bart Simons en natuurlijk ook een mooi parcours.
Al van bij aanvang van de eerste reeks, stonden de trotse ouders naar hun kroost te kijken die fier op hun stalen ros onder de galg reden. De regenbuien waren even spelbreker, maar toen de finale in zicht kwam, klaarde het op en kon er onder een stralend zonnetje voor het ganzenkopje gestreden worden.
De kleine Jade trok het net van het kopje, en wie dacht dat dan al vlug de strijd was gestreden had het mis. Het bleek een taaie gans, want er moesten toch nog heelwat  rondjes en snijbeurten aan te pas komen. Uiteindelijk was het Mathieu Van den Bosch die tot kinderkoning kon gekroond worden.  Keizer Arne Bastiaenssens tooide Mathieu met kroon en mantel.

Nadien was het de beurt aan de grotere. Ook zij reden enthousiast onder de galg. Het is toch niet te onderschatten wat voor een behendigheid het vraagt om met één hand je fiets onder controle te houden en met de andere hand te trekken. Ze deden dat voortreffelijk. Uiteindelijk was het Willem Gilles die de ganzenkop bemachtigde.
 
Proficiat voor de schitterende organisatie.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder