Mater Salvatoris en de jaarlijkse hoogmis van solidariteit!Op woensdagmorgen 25 april betraden meer dan 600 kleurrijk uitgedoste leerlingen en een tachtigtal leerkrachten de atletiekpiste van Kapellen, voor de jaarlijkse ‘Race van de Gouden Roepie’.
Deze Race ontstond 17 jaar geleden uit een vastensponsorloop voor een ontwikkelingsonderwijsproject in Vizianagaram (India) en groeide in al die jaren uit tot een feestelijk evenement, ten voordele van kleinschalige projecten in de 3de  en de 4de wereld. Dit schooljaar zamelden de leerlingen maar liefst € 8576 in voor acht goede doelen.
Na de plechtige uitreiking van acht cheques aan de vertegenwoordigers van de projecten die de school dit jaar steunt, gaven leerlingen en leerkrachten het beste van zichzelf tijdens tal van ludieke competitiespelletjes en een estafetteloop. Enthousiast en opgezweept door de muziek liepen ze samen 2689 rondjes, goed voor 1075,6 km! De voormiddag werd afgesloten met een touwtrekwedstrijd tussen leerlingen en leerkrachten, waarbij de vrouwelijke leerlingen en mannelijke leerkrachten deze keer aan het langste eind trokken.
Het Mater Salvatorisinstituut toonde andermaal het hart op de juiste plaats te hebben.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *