Massale opkomst van lopers en supporters op kermisloop

260 sportievelingen kwamen aan de start (foto Ian Segal)

BERENDRECHT – Na de 2 coronajaren 2020 en 2021 ging op maandag 29 augustus de 12de kermisloop in Berendrecht door. Het weer was perfect, geen tropische hitte meer, maar aangenaam zomerweer. Na de 2 jaar onderbreking waren de organisatoren blij met de massale opkomst van zowel lopers als supporters. Omroeper van dienst was dit jaar Peter Paardekam die dankbaar de tips en tricks in ontvangst nam Van Marc Wuestenbergs, de speaker van de vorige elf edities.

De start en aankomst lagen traditioneel ter hoogte van Café Berendrecht Sport. De Kid’s Run ging om 18h van start en een 100 tal jongeren namen deel. Er werd gelopen in 4 leeftijdscategorieën met respectievelijk afstanden van 240m, 520m, 800m en voor de oudsten 1040m. Van elke categorie mochten de eerste drie het podium beklauteren om de medailles te ontvangen uit de handen van Mon Bril.

Om 19.30h was het dan de beurt aan meer dan 260 sportievelingen. 165 lopers namen deel aan de 5km (2 rondjes) en 100 atleten gingen de uitdaging aan om 10km (4 rondjes) af te haspelen. De omloop doorkruiste de dorpskern en passeerde ook langs het woonzorgcentrum. Onderweg werden de lopers luid aangemoedigd door talrijke supporters. De verfrissingen werden elke ronde in dank afgenomen. Bij de podiumceremonie werden de medailles uitgereikt door districtsburgemeester Carl Geeraerts en districtsschepen Rudi Sempels. De uitslagen van deze kermisloop kan je terugvinden op www.bendrechtkoers.be

Het organisatiecomité wil hierbij de sportievelingen, de talrijke supporters en de vele helpende handen bedanken die van deze editie een prachtig evenement gemaakt hebben.

Hieronder vind je nog een reeks mooie actiefoto’s van fotograaf Ian Segal

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *