Joris Mertens sterkste bij Grote Prijs Jos van Nelekes

De deelnemende ploegen (foto: Ian Segal)

Zes ploegen stonden op dinsdagavond 30 augustus aan de start voor de kermiskoers, de Grote Prijs Jos van Nelekes. Om 19 uur gaf districtsburgemeester Carl Geeraerts aan café ‘Berendrecht Sport’ het startschot en de strijd kon beginnen.

Het startsein werd gegeven door districtsburgemeester Carl Geeraerts (foto: Ian Segal)


58 renners van de lokale ploegen The Eagles, Sturmers, Jarisk Cycling, Fietsen Jansen, Polderklievers en TC Raffic, moesten 20 rondjes afleggen door de Berendrechtse straten. Het parcours was als volgt: Monnikenhofstraat, Solftplaats, Dorpstraat, Zandweg, Antwerpsebaan om dan terug te passeren in de Monnikenhofstraat.
Na 9 geneutraliseerde rondes achter de volgwagen werd de koers vrijgegeven en zette Johan Thaels van Fietsen Jansen zich meteen op kop voor enkele ronden. Hij werd nog even bijgestaan door ploegmaat Sven Verschuren maar het peloton kwam toch terug samen. Het was wringen voor een plaatsje vooraan en de grote kleppers waren zeker mee.


Jorrit Verwimp van The Eagles reed nog even vooruit bij het ingaan van de laatste ronde maar dat was een maat voor niets want het werd een massaspurt die uiteindelijk werd gewonnen door Joris Mertens van de Polderklievers. Joris woont in Kapellen en werkt bij BASF. Via collega’s sloot hij zich aan bij de Zandvlietse club en stond voor de tweede keer aan de start in Berendrecht. In 2019 verloor hij de spurt van Jiri Van De Venne en werd toen tweede.

Nicole van Café Berendrecht Sport, het podium met op de 2de plaats Rudi Geeraert, winnaar Joris Mertens en op de derde plaats Bjorn Berek met naast hem districtsburgemeester Carl Geeraerts (foto Ian Segal)

Tweede werd Rudi Geeraert van de Polderklievers en derde werd Bjorn Berek. Leuk weetje is nog dat Bjorn Berek, de voorzitter van de Klievers, meereed voor de Sturmers. Er zijn trouwers meer renners aangesloten bij verschillende clubs. Nicole van café Berendrecht Sport had nl. beloofd dat ze een vat zou geven als er een Sturmer mee op het podium zou staan, missie geslaagd. Vermelden we nog dat Tibo Robaer met zijn 13 lentes, de jongste deelnemer was. Hij reed 16 rondes mee en moest zeker niet onderdoen voor de oudere garde. De tussenspurten werden gewonnen door Niki Margetic, Wim Snoeck en Karol Crynen.

De dames Nicole van café Berendrecht Sport en schepen Sandra Suykerbuyk waren present om de bloemen en trofees te overhandigen.

De speakers Fré Crynen en Bert Wouters waren ook weer van de partij en lieten weten dat ze hadden opgevangen dat het Belgisch Kampioenschap wielrennen in 2029 misschien naar de poldergemeenten Berendrecht/Zandvliet/Lillo zou komen. Als er nu een paar streekgenoten eens goed zouden trainen, kunnen ze misschien meerijden. Dat zou pas feest zijn!

De speakers Bert Wouters en Fré Crynen (foto Ian Segal)

Hieronder vind je een mooie fotoreeks van fotograaf Ian Segal

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder