Marten Melsen en hedendaagse choreografie in het museum

Marten-Melsen-au-chevalet,-1930-(Barbier)
Op dit moment loopt de tentoonstelling “Kniebroeken en Goudgele Korenvelden” (Kinderen in het oeuvre van Marten Melsen) in het Charliermuseum te Brussel. De Brusselse pers is zeer enthousiast over het sappige werk van de Stabroekse kunstschilder, en op zondag 26 mei is er wel een heel bijzondere reden tot bezoek: een familiespektakel voor kinderen van 4 tot 7 jaar !
Het evenement genaamd “THEE INVITé” mixt met een artistieke knipoog de hedendaagse dans en muziek met een tocht tussen het werk van Marten Melsen (Brussel 1870 – Stabroek 1947)in het charmant Charliermuseum met haar mooie collectie van schilderijen en decoratieve kunst uit de tijd van Melsen.
Terwijl je van kamer tot kamer wordt geleid leer je twee dansers, de verzameling van het Charliermuseum, en het werk van Melsen kennen. Kijk goed om je heen, soms op je knieen, soms op de tippen van je tenen… zorg dat je ons niet mist! De choreografie van Alexandra Meijer wordt gebracht door dansers Annemarie Honggokoesoemo en Flavio Marquez. De muziek wordt verzorgd door Bram Bosteels.
Wij nodigen alle kunst, dans- en muziekliefhebbers uit om die dag de tentoonstelling te bezoeken, met kinderen én vooral met kleinkinderen. Dit creatief evenement is ook een uitzonderlijke mogelijkheid om de tentoonstelling van Melsen tijdens het weekeinde te bezoeken, daar het museum normaal niet open is op zaterdag of zondag.
Zondag 26 mei (10-17u), Charliermuseum, Kunstenlaan 16, 1210 Brussel (www.charliermuseum.be). De tentoonstelling blijft open tot/met 23 augustus 2013.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.