Marijn Devalck opent de 15de autisme/familie/wandeldag

Op 11 september 2011, kunnen vanaf 9.00u ’s morgen wandelaars het bos in trekken voor verschillende klaverbladwandelingen van 5,6,7,8 km.(1,25€)
Marijn Devalck opent deze 15de autisme/familie/wandeldag met een ontbijt. Om 10.00 kunt u voor 6€ in kasteel Ravenhof Oud Broek,4 te Putte-Stabroek, ontbijten t.v.v. autisme.
Marijn Devalck ontvangt als peter van Vzw”Breek de Stilte “ om 11.00u een Bekende Stabroekenaar, een afgevaardigde van een fonds dat mensen wil helpen. Na de ontbijttafel trekken wandelaars met de boswachter het bos in, binnen een gesloten gebied dat enkel voor onze organisatie, onder begeleiding wordt opengesteld.
Deze 15 editie brengt ons in een heuse Western-sfeer, met later op de dag tal van randactiviteiten.
Om 13.00u komen Rocco Granata, Danni Heylen, Inge Van Olmen, Lulu Aertgeerts, Ben Rottiers en Tuur De Weert op ons podium. We ontvangen ook Eddy Bruyninckx (directeur-generaal van het havenbedrijf), Koen Helsen (gedeputeerde provincie Antwerpen) en talrijke mandatarissen van de gemeenten Kapellen en Stabroek. De vertegenwoordigers van de bedrijven/sponsors met een ‘hart voor mensen met autisme’, komen om 13.30u op ons podium en om 14u stipt trekken we samen met de ouders, kinderen, clowns en muzikanten het bos in. (2,5€)
Wij nodigen iedereen uit om symbolisch 3 km te stappen voor autisme: voor een bijzondere aanpak binnen onderwijs. En we staan er vandaag niet alleen voor, want in een voorstel van resolutie vraagt trouwens nu ook volksvertegenwoordiger Marleen Vanderpoorten een evaluatie van de uiteenlopende initiatieven die er vandaag bestaan over het onderwijs voor autistische kinderen. Hoewel er groeiende aandacht voor is, ijveren we ook om de specifieke zorg en behandeling bij volwassenen te verzekeren. Zeker noodzakelijk want  ook volwassenen ondervinden, binnen hun dagcentra, werkplaats of woongelegenheid, dagelijks hinder aan hun stoornis.
Momenteel ijveren we samen met de partners uit de regio voor woongelegenheid voor mensen met autisme en een (rand)normale begaafdheid.
Rond het kasteel is er randanimatie, en in ons gelegenheidscafé zijn er optredens van verschillende artiesten: Duo Melodie, Papillon, Ray Montana, Roy Anders, Dick Presley, Willy Boy, Lieve, Tilly Dee, Willy Boy en Eli van the Picknicks.
Kinderen tot 12 jaar: gratis grime, springkasteel, clowns, ‘gevangenis’, ‘schandpaal’ ……
Het best verklede kindje dingt mee om een mooie prijs te winnen. (BV’s jureren om 17.00u)
Het minirestaurant is open vanaf 11.00 tot 19.00 uur. Je kunt er terecht voor een natje en een droogje.
Onze overheerlijke pannenkoeken zullen weer gesmaakt worden. Verder op het menu ook koude schotels, stoofvlees, soep, hamburgers, worsten, broodjes, ijsjes enz.
Wie luilekker wil genieten van het bos, kan van 13.00 tot 18.00 uur een ritje per paardenkoets boeken aan 2€ per rit.
Elke ingeschreven wandelaar maakt kans om een miniketen t.w.v. 199€ te winnen.
Voor meer informatie, inschrijven voor het ontbijt, of uw helpende hand op dit gebeuren, kan u terecht: 03 / 665 33 17 of  
info@breekdestilte.be.

foto: Rocco Granata en Lulu Aertgeerts steunen al vele jaren “Breek de stilte”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *