Maria Van Puyvelde, Zuster Renildis uit Stabroek overleden

Zuster-Van-Puyvelde
Maria Van Puyvelde, zuster Renildis, uit Stabroek is vrijdagnacht 16 augustus te Heverlee, onverwacht overleden, bijna 86 jaar oud.  Zij werd geboren te Hoevenen op 31 augustus 1927.
Na haar studies en professie vertrok Maria naar de missies. Tot de onafhankelijkheid van Congo in 1960 werkte zij in Belgisch Congo. Toen verlegde het klooster haar werkterrein naar de missiepost van Bujumbura in Burundi. Daar nam Maria de geneeskundige zorg op voor haar duizenden patiënten, vooral in de materniteit. Op het grasperk voor de instelling zaten de Afrikaanse vrouwen rustig hun beurt af te wachten.
Tegelijk droeg ze er de verantwoordelijkheid voor de opvoeding en scholen. (lager en middelbaar onderwijs).
In 2000 riep de overste der zusters Annuntiaten haar terug naar het moederhuis in Heverlee. Hoewel ze liever wat langer in de missies was gebleven, heeft Maria hier met enorme toewijding en werkkracht de verzorging van de oude, hulpbehoevende medezusters op zich genomen.
Al namen haar krachten door het zware werk en de leeftijd af, Maria bleef een voorbeeld van dienstbaarheid tot de laatste weken van haar leven.
Zij heeft haar eeuwige rust dubbel en dik verdiend.
Wij hopen dat de Stabroekse bevolking het er mee eens is en voor velen onder ons mag ze de Polderse heldin blijven!
Maria, blijf ons gedenken, ook wij zullen je niet vergeten. Bij deze dankt de familie Van Puyvelde U allen voor de vele giften van de gulle weldoeners uit onze poldergemeenschap.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *