Marcel en Simonne vijftig jaar gehuwd te StabroekOp 20 mei 1961 was het een grote drukte ten huize van Constant Peeters en Maria “Mieke” Vingerhoed. Immers dochter Simonne stapte die dag in het huwelijksbootje met Marcel Claessens.
Marcel is de zoon van Jef Claessens en Nel Claessens en werd geboren op 26 december 1934 in Austruweel. Na de val van de vliegende bommen verhuisde het gezin Claessens met hun vijf kinderen naar Stabroek en trokken voorlopig in bij Tante Til in “De Potjes” in het Hoogeind. Marcel herinnert   zich nog hoe zij daar met 17 aan tafel schoven. Nadien woonde de familie Claessens nog rechtover de Danckerhoeve om uiteindelijk in de Grote Molenweg te belandden.  Simonne zag het levenslicht op 2 januari 1942 en groeide op in de Grote Molenweg tezamen met haar broer Roger.
Marcel werkte eerst als jonge gast bij melkerij Ceres aan het Laageind. Ging ondertussen bij “den troep”,  werd  twee maanden gekazerneerd in Turnhout en moest daarna nog 16 maanden zijn Vaderlandse plicht vervullen op de Luchtbal. Nadien ging hij werken bij brouwerij Vandermolen tot aan zijn pensioen. 39 jaar toerde Marcel rond, eerst vier jaar met paard en kar en nadien met de camionette. Toen Marcel met pensioen ging hadden zijn vrienden een groots afscheidsfeest georganiseerd en hadden  paard en kar terug bovengehaald.
Simonne ging na haar schooltijd werken op de Frankrijklei bij Vandervelde. Nog steeds heeft zij contact met de kinderen van de zaak. Werkte nog in een kledingzaak op de Meir en later in een juwelierszaak.
Toen Marcel met zijn vrienden Mon De Bie, de Witte Zander en René Delie kermis gingen vieren bij Paj Pot in de Heuvels, liep hij de toen 17 jarige Simonne tegen het lijf, de liefde van zijn leven. Enkele jaren nadien zegende pastoor Van Roey (neef van de bruidegom) het huwelijk in op 20 mei 1961.
Na de trouw werd er gefeest in De Zwaan te Stabroek en trok het jonge paar drie jaar in bij de ouders van de bruid tot hun nieuwe huis in de Grote Molenweg 28 af was. Marcel en Simonne kregen een dochter Els die gehuwd is met Eddy Geets en een kleindochter Lindsey, de oogappel van de familie.
Muziek
Jarenlang stond de fanfare centraal in Marcel zijn leven. Hij speelde er bugel en zat in het bestuur en stichtte mee het tamboerkorps.  42 jaar lang blies hij mee in het orkestje bij het gansrijden. Nu  zijn ze nog lid van de fanfare en proberen zoveel mogelijk aan de activiteiten deel te nemen.  Ook de Vluchtheuvel kon 8 jaar lang beroep doen op Marcel.  Simonne houdt van wandelen en is  erg begaan met bloemen.  Eén van haar favoriete hobby’s is strijken, en zij  vindt het dan ook niet erg om een grote wasmand propere was, netjes in de plooi te strijken.
Marcel was vroeger een uitstekende hovenier, maar nu het wat minder goed gaat met de gezondheid doet hij het wat rustiger aan. Daarom trekken Marcel en Simonne  ook naar een nieuwbouw appartement op de hoek van de Dorpsstraat en de Sigarenstraat.  Ze zullen zeker hun naaste buren Freddy en Rita missen. Maar de Dorpsstraat is nu ook niet de wereld uit en een bezoekje zal er zeker wel in zitten.
Samen met familie, vrienden en kennissen gaan Marcel en Simonne hun gouden huwelijksjubileum vieren. Wij wensen hen van harte proficiat en dat ze nog vele jaren samen mogen genieten van hun nieuwe stek!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *