Marc Maes legt eed als districtsraadslid digitaal af

Marc Maes is het eerste raadslid in het polderdistrict dat de eed om lid te worden van de districtsraad digitaal aflegde. De coronamaatregelen verplichten hem daartoe. Hij vervangt Laura Adriaenssens die vorige maand ontslag nam.
Berendrecht – Laura Adriaenssens haalde tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen het op één na meeste voorkeurstemmen op de lijst van N-VA. Ze verzekerde zich zo meteen van een zitje in de districtsraad. Door omstandigheden nam de jonge politica eerder dit jaar ontslag. Partijgenoot Marc Maes volgt haar op. Omdat de districtsraad nu online vergadert, kan hij zijn eed maandag enkel digitaal afleggen. Hij is zo het eerste raadslid in het polderdistrict dat dit doet.
Marc Maes is geen nieuwkomer. Vorige legislatuur was hij raadslid waarvan de eerste drie jaar als voorzitter van de districtsraad. De voorbije decennia engageerde hij zich vooral voor het culturele leven in de polderdorpen. Zo stond hij met een beperkt team mee aan de basis van wat nu is uitgegroeid tot vrijetijdscentrum De Schelde. Hij is ook mee grondlegger van de diverse adviesraden in het polderdistrict.

“Als raadslid van de grootste partij kan je het bestuur mee stimuleren tot het uitwerken en realiseren van diverse culturele activiteiten en dat wil ik doen”, geeft hij mee. De actieve jong-gepensioneerde Berendrechtenaar vindt nu ook meer tijd om zijn ‘roadbook’ voor Noord-Spanje te finaliseren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *