Marc Herremans en To Walk Again bouwen revalidatieweide

   

WUUSTWEZEL – Marc Herremans en To Walk Again gaan een gratis revalidatieweide oprichten in Wuustwezel. Op die weide, dat deze zomer zal openen, kunnen andersvaliden en kinderen met een beperking revalideren, de paardjes verzorgen en een natuurwandeling maken.

In 2002 richtte Marc Herremans de vzw To Walk Again op om onderzoek te doen naar ruggenmergletsels. Naast een revalidatiecentrum in het ziekenhuis van Herentals komt er nu een revalidatieweide ‘Athletes For Hope’ in Wuustwezel, tussen de wijken Hofakker en Achterbrug. Een plek waar mensen, op een mooie lentedag, gratis kunnen revalideren in de buitenlucht. Een droom van Herremans die uitkomt.  

“Mensen met ruggenletsels, een aanslepende ziekte of een beperking revalideren voortdurend tussen de muren van een ziekenhuis of van een revalidatiecentrum.”, begint Marc. “Op een gegeven moment werkt dat afstompend. Daarom denken we dat dit een plek gaat zijn waar mensen graag naartoe komen, zeker in de lente en de zomer. We weten nu ook meer dan ooit dat activiteiten in de buitenlucht een pure weldaad is.”

De ex-triatleet hoopt dus op een plek waar iedereen graag naartoe komt en waar iedereen welkom is. Van ziekenhuizen met kankerpatiënten tot lagere en middelbare scholen: “We willen de weide opentrekken naar zoveel mogelijk mensen. Ook voor scholen, want zij zitten altijd tussen vier muren en hier is er de mogelijkheid om openluchtlessen te organiseren.”

Daarnaast krijgen kinderen met autisme ook veel aandacht op de weide, door te helpen met de verzorging van dieren: “We hebben acht therapiepaardjes en acht therapie-ezeltjes. Die zijn voornamelijk voor kinderen met autisme. Uit onderzoek blijkt dat die kinderen veel voldoening halen uit het verzorgen van dieren.”

Het droomproject van Herremans zal in juni van start gaan en vanaf september op volle toeren draaien.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.