Mac Flandriens weer winnaars

highlandgames

Mac Flandriens 


Nadat zij vorig jaar al als eerste uit de bus kwamen, zijn de Mac Flandriens weer de winnaars geworden van de achtste Highland Games op  zaterdag 2 mei op de  Zandvlietse Hoek. De spelen verliepen in een formidabele sfeer bij zeer goed weer. Er kwam heel wat volk opdagen. Vooral in de namiddag stroelde een massa naar de dijk bij de Leeuw van Vlaanderen en groeide het enthousiasme naar ongekende hoogten.
11 ploegen gingen rond 10 uur van start voor een reeks proeven, waarvan de laatste rond 17.30 uur werd afgewerkt. Elke team had 6 deelnemers, een coach en een koppel reserven.
De dag startte met het werpen van een steen vanuit de nek, gevolgd door de ‘caberwave’ waar al slalommend het parcours tussen 10 palen moest afgelegd worden. Nadien moesten 2 Highlanders kanonskogels naar het belegerd fort afvuren terwijl de 4 anderen probeerden de bal op te vangen met een mandje. Twee mandjes waren gevuld met hout en puin, de 2 anderen waren leeg.
Smakelijk
Tussendoor moest de innerlijke mens versterkt worden en wat kan er nu beter bij de traditionele Schotse spelen geserveerd worden als  een portie Haggis, een gevulde schapenmaag. Beenhouwer Lode uit Zandvliet had de Haggis bereid. Het eten ervan werd in de wedstrijdproeven opgenomen. De Haggis moest zo snel mogelijk opgegeten worden, daarna moesten de deelnemers een toertje lopen om dan plat op de buik te gaan. Maar vermist enkele deelnemers de Haggis onderweg hadden uitgespuwd werd de proef niet in de score opgenomen.
Rond 13.15 werden  de spelen hervat met het schaapjes gooien over een balk. Daarna moesten er zware koffertjes over het parcours gedragen worden.  Een zware uithoudingsproef was het hangen aan de clapper waarbij  de handen zo lang mogelijk boven het hoofd moesten blijven.  Het rollen van een strobaal van 400 kg.  liep niet bij iedereen van een leien dakje. Tenslotte was er nog de Nessie run waarbij de deelnemers in een grote zak werden gestopt, waarbij één iemand zijn hoofd er doorstak en zo al zigzaggend het parcours moesten aflopen.
Tussen de verschillende proeven liep er nog een  groene draad (zolang mogelijk gewichten vasthouden) en een rode draad (een schijf van een stronk afzagen).
Uiteindelijk werden de Mac Flandriens de winnaars en kregen de wisseltrofee, een grote zware echte Schotse steen die Rudy Coenen persoonlijk in Schotland was gaan halen.
 Uitslag
1)      MC Flandriens
2)      Mac Nogisch
3)      MC Beyers Construct
4)      MC Rangers
5)      MC Cages
6)      Mac ‘m aaien
7)      Mac nificent
8)      Mac annondale
9)      MC Evil
10)   MC Goosekes
11)   Mac and his wifes
 
Bekijk zeker ook de foto’s bij het artikel: Schotse Spelen  op Zandvlietse Hoek goed van start
 
De mac Flandriens met hun leeuwenvlag wonnen weer eens de strijd
De mac Flandriens met hun leeuwenvlag wonnen weer eens de strijd

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *