Louis Brands nieuwe keizer op rolstoel

rolstoelgansrijden


In het WZC Monnikenhof te Berendrecht vond zondag 23 februari het rolstoelgansrijden plaats. Om 14 uur werd uittredend keizer Pierre Van Dijck uitgehaald onder felle muziek van de North Antwerp Streetband uit Zandvliet. Daarna begon het spel in de vroegere kapel van het Monnikenhof waar een uitbundige menigte aanwezig was.
Rik Hendrickx van de Zandvlietse gansrijders had hier de galg klaargemaakt waaraan een nepgans hing die nauwelijks te onderscheiden was van een echte. Het “beestje” zou echter niet lang stand houden want amper na enkele rondes werd de kop al geplukt door geboren Berendrechtenaar Louis Brands. Die verdedigde de kleuren van de Zandvlietse veteranen.
Ook de acht andere “koningen” vertegenwoordigden een maatschappij. In het totaal waren er negen kandidaten (M/V) afkomstig van Berendrecht, Zandvliet, Hoevenen, Stabroek en Lillo met daar bovenop ook Ekeren en de Vrouwengans. Zij werden alle begeleid door vrijwilligsters die zich min of meer in “paard” hadden verkleed. De nieuwe keizer trakteerde zijn onderdanen terwijl de blazers het “Leve onze keizer” ten beste gaven. Vermelden we nog dat Louis Brands 80 is en dat de oudste deelnemer Edward Dielen de 93 jaar haalde. De oudste vrouwelijke deelneemster was  Jeanne Van San die uit 1922 stamt.
De nieuwe keiazer Louis Brands zwaait triomfantelijk met de kop die hij zopas veroverde. Over de premie wordt het stilzwijgen bewaard.
De nieuwe keizer Louis Brands zwaait triomfantelijk met de kop die hij zopas veroverde. Over de premie wordt het stilzwijgen bewaard.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *