Lopersgroep Putte schenkt 1000 euro aan goed doel


foto: leden van LopersgroepPutte met vooraan voorzitter Johan Bogers met de cheque van 1000 euro

Lopersgroep Putte bestaat dit jaar 20 jaar. In september werd het jubileum  feestelijke gevierd in het Ravenhof te Putte.  De leden waren echter van oordeel dat alleen feesten onvoldoende was.  Die avond werd er een inzameling gehouden die maar liefst 1000 euro opbracht.
Na overleg werd besloten dit bedrag te schenken aan een goed doel dat actief is in de directe omgeving. De keuze viel op Coda in Wuustwezel dat zelf ook een jubileum viert.

De schenking had plaats op woensdag 14 december op de atletiekpiste. Door onvoorziene omstandigheden kon de delegatie van Coda Hospice niet aanwezig zijn. Maar dat maakte het gulle gebaar van Lopersgroep er niet minder om.

Lopersgroep

Op initiatief van enkele enthousiastelingen, die 20 jaar geleden gingen hardlopen in het bos rond het Ravenhof in Putte, ontstond de Lopersgroep Putte. Als snel werd gezocht naar een betere locatie voor training en werd beslist  de gemeentelijke atletiekpiste aan zaal Moorland te Stabroek te huren. Onder deskundige leiding van Herman in ’t Veen en Agnes van der Voet trainen de LGP-ers elke week op woensdagavond. Zaterdag en zondag wordt er nog gezamenlijk in de bossen van Putte gelopen.

Sinds vorig jaar heeft de club een nieuwe trainer, Pierre van Schilt die de fakkel van Herman en Agnes overneemt, die na 20 jaar inzet een stapje terugzetten.

De vereniging telt 130 leden. Velen trainen niet alleen intensief maar nemen ook deel aan wedstrijden zoals oa. De Antwerp Ten Miles en de halve marathon van Roosendaal.  Ook zijn er leden die geregeld deelnemen aan marathons in binnen- en buitenland. Er stonden LGP-ers aan de start in New-York, Berlijn, Athene, Antwerpen, Dusseldorf, Eindhoven, Rotterdam en nog andere steden.

Lopersgroep Putte organiseert samen met de Putse middenstand ook de traditionele kermisloop op maandag na Putse kermis. Deze loopwedstrijd kent een ongelofelijke succes met telkens meer dan 1500 deelnemers waaronder veel occasionele lopers uit Putte zelf en de wijde omgeving.

Bij Lopersgroep Putte kan iedereen terecht, ongeacht zijn of haar niveau. Lopen in groep bevordert juist de zin om zich blijvend in te zetten voor de loopsport. Het sociale karakter bij LPG maakt de inspanning nog veel aangenamer.

Proficiat aan gans de club!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *