Lokale Politie Brasschaat vat 2 inbrekers op heterdaad


BRASSCHAAT – Zaterdagavond, 30 januari 2021, kon de lokale politie Brasschaat, met de hulp van een speurhond en bijstand van de omringende politiezones, twee verdachten inrekenen die in verband gebracht konden worden met twee woninginbraken die even voordien gebeurden in de Kasteellei en de Vriesdonklei. De twee werden door het Antwerpse Parket onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Omstreeks 20u30 krijgt de lokale politie Brasschaat de melding over een inbraakalarm in de Kasteellei. Ter plaatse stellen de inspecteurs vast dat een ladder tegen de gevel werd geplaatst en een raam werd ingeslagen. In de woning werden verschillende kamers doorzocht. Achteraf blijkt dat er een aantal kostbare zaken werden gestolen. Tegelijkertijd komt er een oproep binnen voorverdachte handelingen in de Reintjesbeek.
Tien minuten later komt een derde melding binnen voor een woninginbraak in de Vriesdonklei. Ook hier werd een venster beschadigd, werden verschillende kamers doorzocht en blijken kostbare zaken ontvreemd te zijn. De bewoners waren aanwezig op het moment van de feiten. Aangezien de inbraken nog maar net plaats gevonden hebben en de inbrekers mogelijk nog in de buurt zijn, wordt een speurhond ter plaatse gevraagd.
In de nabij gelegen Parklaan detecteert de hond een eerste verdachte (°1989) die kan worden ingerekend. De tweede verdachte (°1996) wordt even later ook aangetroffen in de directe omgeving. Een van de twee ging meteen over tot bekentenissen. Beide verdachten werden voorgeleid voor het Antwerpse Parket dat hun aanhouding bevestigde.
Dankzij een uitgebreide zoekactie met bijstand van politiezones Antwerpen, Schoten, Noord en Voorkempen konden de verdachten ingerekend worden en werd een deel van de buit van de twee inbraken teruggevonden. Verder werden ook nog waardevolle zaken aangetroffen die mogelijk buit werden gemaakt bij eerdere diefstallen, dit wordt momenteel nog verder onderzocht. Er werd ook een BIN-bericht verstuurd.

Je kan steeds terecht bij de lokale politie Brasschaat voor diefstalpreventieadvies. Iemand van de buurtpolitie komt dan bij je langs met tips over hoe je je woning beter kan beschermen tegen inbrekers: https://www.politie.be/5352/vragen/preventie/diefstalpreventieadvies-aanvragen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *