Lokaal bestuur Stabroek koopt 20.000 herbruikbare mondmaskers

Het lokaal bestuur Stabroek koopt 20.000 herbruikbare mondmasker aan voor iedere inwoner vanaf 12 jaar. Dit met het oog op de toekomstige versoepeling van de coronamaatregelen. Het mondmasker kan dan gebruikt worden waar dit wordt aanbevolen, bijv. op drukke plaatsen waar de fysieke afstandsregels moeilijk kunnen gerespecteerd worden, en waar het verplicht is, bijv. op het openbaar vervoer.

Deze mondmaskers zullen niet van vandaag op morgen beschikbaar zijn, maar de gemeente zet alles op alles om de bestelling zo snel mogelijk af te handelen en de verdeling voor te bereiden. Bij de verdeling zal een instructiefolder opgenomen zijn dat het correct gebruik informeert. Waar een mondmasker verplicht wordt kan in afwachting een sjaal of bandana gebruikt worden. De filters zullen ter beschikking gesteld worden door de federale overheid.

Let op! Ook na 3 mei blijven de basismaatregelen gelden. Regelmatig handen wassen en sociale afstand bewaren. Wie ziek is, moet thuisblijven en raadpleegt eerst de huisarts. Dit gedrag blijft essentieel, het mondmasker verandert dit niet!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *