Gezinszorg Villers stelt voor: het cohort-team

Op 23 maart startte Gezinszorg Villers met een cohort-team op. Dit is een specifiek team dat besmette corona-patiënten thuis verzorgt. Dit team wordt bemand door verzorgenden van het Acute Thuiszorg team. Voorlopig gingen ze van start met drie verzorgenden die hier exclusief voor vrijgesteld zijn.

Wat is het cohort-team precies?
Anouk, de leidinggevende van het gloednieuwe cohort-team, vertelt dat de verzorgenden binnen dat team experts zijn die uit de acute thuiszorg komen. Met andere woorden: zij zijn het niet alleen al gewend om te werken over een groot zorggebied, maar ze zijn ook al getraind om de juiste prioriteiten te stellen en de hoogstnoodzakelijke zaken te herkennen. Binnen de acute thuiszorg zijn ze meer dan capabel om in deze stressvolle omstandigheden te functioneren: ze zijn het gewend om in dit soort situaties te werken en kunnen goed om met hoge druk. Uiteraard kregen de mensen die zich opgaven voor dit nieuwe team eerst en vooral een geschikte opleiding. De preventieadviseurs schoten hiervoor razendsnel in actie – en voorzagen een opleiding die voornamelijk ging rond het correct gebruik van al het nieuwe beschermingsmateriaal.

Rebecca is één van de verzorgenden die vandaag deel uitmaakt van het cohort-team. Ze vertelt ons dat ze heel wat cliënteel hebben: mensen die besmet zijn met covid-19 en thuis moeten uitzieken, maar ook mensen die ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Daar doet dit team nu de nazorg voor. “Dat de eerste week in lockdown spannend was, dat moeten we je niet vertellen. De afstand die plots bewaard moet worden, die is niet gemakkelijk om te hanteren. ‘Focus, focus, focus’.”, vertelt Rebecca.

Meer weten over hoe wij ook in tijden van nood helpen? Aarzel niet om hen te contacteren. Ook nu, in tijden van nood en onzekerheid, kan jij op Gezinszorg Villers vertrouwen als rots in de branding. Thuiszorg is vandaag meer dan ooit belangrijk om onze zorgbehoevende cliënten te helpen en te ondersteunen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *