Loeiende sirenes in de Geelvinckstraat te Stabroek

Dinsdag 6 december werden de bewoners van de Geelvinckstraat opgeschrikt door loeiende sirenes van een brandweerwagen die halt hield aan de basisschool De Stappe. Was er ergens brand uitgebroken? Bovendien stonden  de kleutertjes op de speelplaats!

Welnee, het was de Goede Sint en zijn zwarte Pieten die met veel vertoon hun intrede aankondigden.  Op de tonen van enkele Sinterklaasliedjes maakte de Sint zijn rondgang langs de talrijke kinderen en hun ouders, terwijl de Pieten lekkere snoepjes uitdeelden.

Nadien trok het gezelschap langs de verschillende klasjes, te beginnen met de allerkleinsten.

Gezeten op zijn troon las de Sint voor uit zijn groot boek en wees enkele deugnietjes een klein beetje terecht, of gaf hij een pluim aan de flinke kleuters.  De twee zwarte Pieten onthulden met fierheid de stapel speelgoed die zij hadden meegebracht. Meteen wilden enkele kleintjes het mooie speelgoed al uitproberen. Maar eerst moesten zij een voor een nog langs de Sint passeren waar zij nog een lekkere speculoos en een mandarijntje  kregen.

De Sint en zijn knechten hadden nog een drukke ochtend voor de boeg want ook de anderen kleuters en de grotere kinderen zaten vol ongeduld op hen te wachten.  En dan kon de Sint en de zwarte Pieten weer terug naar Spanje vertrekken.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *