Lions Club Antwerpen Moerland schenkt 36.720 euro aan goede doelen

Lions Club Antwerpen Moerland schenkt 36.720 euro aan goede doelen

KAPELLEN – Tijdens hun eerste Goede Doelen Dag, op het Dorpsplein, in het centrum van Kapellen, schonk Lions Club Antwerpen Moerland een cheque van 36.720 euro aan zeven verschillende goede doelen. De club is al 48 jaar actief in de regio en over twee jaar vieren ze hun 50 jarig bestaan met ondermeer de uitgave van een lijvig jubileumboek.

Lions Club Antwerpen Moerland is opgericht in 1975 in Kapellen en maakt deel uit van de organisatie  “Lions Club International”. Lions
Via fundraisingactiviteiten zamelen ze geld in om diverse goede doelen te steunen. Dat gebeurt ondermeer met het inzamelen van oud & vreemd geld via zuilen in de supermarkten, verkopen ze exclusieve olijfolie, een golftornooi en een kledingslag. In totaal leverde dat dit werkjaar 36.720 euro op. Dat geld werd netjes verdeeld over zeven goede doelen. Casa Callenta in Brasschaat, een warme thuis voor en door lotgenoten met kanker en hun omgeving. Moeders voor Moeders in Borgerhout,  die hulp bieden aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel moeilijk hebben. Coda in Wuustwezel,  die ondersteuning geven aan palliatieve patiënten. Meander in Kapellen, zorgboerderij met o.a. therapeutisch paardrijden. De Schelp in Brecht, begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. De Tjalk in Antwerpen, buitengewoon secundair onderwijs en WeCare4Youth. Een eigen project voor studiebegeleiding en buddywerking voor kans-zoekende jongeren. Daarnaast  is er nog de jaarlijks kerstmaaltijd voor kansarmen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *