Lillose sjachermarkt op zondag 19 augustus


Op zondag 19 augustus heeft de jaarlijkse Sjachermarkt in Lillo plaats.  Ruim vier weken voordien waren de 175 standplaatsen al gereserveerd.  Traditioneel worden de inschrijvings-gelden geschonken aan een selectie van goede doelen.  De familie gaat er prat op dat door de jaren heen 38.000 euro werd weggeschonken.

Graag willen we beklemtonen dat de markt wel degelijk plaatsvindt op zondag 19/8 want er werd verkeerde info verspreid als zou de jaarlijkse rommelmarkt plaatsvinden op dinsdag 21/8!  We benadrukken: steeds de zondag na 15/8.

Dit jaar zijn we  toe aan de 36ste editie, waarvan 22 maal georganiseerd door de familie Van Agtmael. De Sjachermarkt staat bekend om haar serene sfeer en gezellige drukte in een historisch kader.

Nevenactiviteiten zoals kermis, haringbak bij de Yachtclub, jeneverkraam van de Vluchtheuvel, verschillende eetstanden om de innerlijke mens te versterken en niet te vergeten de verschillende terrasjes van waaruit men de gezellige drukte kan gadeslaan tijdens het nuttigen van een hapje of een drankje, maken het plaatje compleet.

Gelukkig heeft café de 7 Saeligheden een nieuwe uitbaatster gevonden en zijn we blij dat dit gezellig café de deuren heropend heeft om de drukte mee op te vangen.

Het succes van de Sjachermarkt teert het meest op de mond-aan-mond-reclame, over “hoe gezellig en druk” en “een betere markt, een goede verkoop”.  Bezoekers komen van einde en verre: kust, westhoek, Nederland en het Brusselse. Hetzelfde fenomeen uit zich bij de standhouders: Ieper, Vilvoorde, Zeeland, Turnhout e.d.

Om de parkeerproblemen op te lossen wordt er al sinds tien jaar een pendelbus ingelegd voor de verbinding met het openbaar vervoer.  Vertrek om het uur vanuit Stabroek vanaf 8.40 u. tot 17.40 u, halte aan Picollosite begin Laageind wegens paardenwedstijd in het dorp; terug vanuit Lillo om het uur vanaf 9.05 u tot 18.05 u.  Halte op wandelafstand van de markt.

Info: Sjachermarkt Lillo, familie Van Agtmael, Monnikenhofstraat 73 te  Berendrecht – tel. 03/568.15.04 – 568.93.71

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *