Lillo maakt zich klaar voor het Keizerschap 2023

Wie volgt keizer Dennis Aendekerk op? ©Eljakim Blokland

LILLO – De Ware Gans van Lillo maakt zich klaar voor het keizerschap van komende zondag 26 maart, op het Kazerneplein. Duizenden mensen zakken dan af naar het kleine dorpje om te zien wie de keizer van 2023 wordt. De uittredende keizer Dennis Aendekerk vertelt hoe die dag zal verlopen.

Voor Lillo is het al geleden sinds 2012 dat er nog een keizerschap doorgaat, toen Maarten Gabriels voor de tweede keer keizer werd. “Het was toen stralend weer en er is toen geschat dat er tussen de 4.000 en 5.000 bezoekers waren”, vertelt Dennis Aendekerk, die zondag zijn keizerstitel zal verdedigen. “Of we datzelfde aantal mensen deze zondag gaan krijgen, valt nog af te wachten.

De Ware Gans van Lillo kreeg wel veel hulp om de organisatie voor deze zondag vlot te laten verlopen. “Het is al elf jaar geleden en het is niet makkelijk om zoiets te organiseren. We zijn heel blij dat we de hulp van het district hebben gekregen om alles in goede banen te laten verlopen, zondag.”

Er zijn heel wat werken aan de gang in Lillo, met als gevolg dat bepaalde activiteiten er iets anders zullen uitzien dit jaar. “Helaas zal er geen markt zijn dit jaar, maar we hebben wel een kermis, die om 12 uur wordt geopend. Die zal aan de jachthaven staan, samen met eetstanden.”

De stoet zal een stuk korter zijn. “Ook door de werken zal het parcours niet zo lang zijn. Paarden en ruiters verzamelen aan het Havencentrum en trekken met politiebegeleiding naar het dorp en vervoegen de stoet met alle leden. We trekken via de kasseiweg naar het centrum van het dorp om dan achter de tent het Kazerneplein op te draaien.” De stoet vertrekt om 14 uur.

Een uur na de stoet kan het keizerschap dan beginnen, met voldoende drankgelegenheden. “Café De Schelde”, bij Marleen (vroeger De 7 Saeligheden) zal open zijn, de yachtclub Scaldis is open, Lauwke van ’t Licht en wij voorzien twee tapwagens op het plein aan de kerk, hier op het Kazerneplein en dan in onze tent.” Na het keizerrijden zal de nieuwe keizer nog een uur lang in de tent gevierd worden om nadien naar zijn dorp te trekken.

Om van en naar het keizerschap te geraken, zijn er bussen die heel de dag van Zandvliet, Berendrecht, Stabroek, Hoevenen en Ekeren naar Lillo rijden en terug. Gisteren raakte ook bekend dat de Tijsmanstunnel toch open zal zijn dit weekend om naar Lillo te rijden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder