Lillo klaar voor het keizerrijden

De Ware Gans Lillo is gereed voor het keizerrijden van zondag 25 maart. Ook de andere maatschappijen (behalve de Lustige Gans Ekeren) zijn klaar met de voorbereidingen. Zondag 18 maart werden de laatste koningen aangeduid in Lillo zelf en in Hoevenen.

Zaterdag voor het keizerrijden wordt nog een H. Mis opgedragen in de kerk van Lillo, waarop iedere gansrijder en sympathisant wordt uitgenodigd.
Zondag komen de ruiters met hun paarden bijeen om 12 uur op de parking van de Scheldelaan aan de ingang van het dorp. De stoet wordt gevormd op de Scheldelaan vanaf 13 u 30. Hij vertrekt om 14 u 15 naar het dorp, waar de strijd op het Kazerneplein om 15 uur begint, na de zegening van de ruiters en paarden door de pastoor van Lillo.
Intussen vindt in het Kruitmagazijn de receptie van uittredend keizer Pascal van Meir plaats. Verschillende toespraken worden gehouden en geschenkjes overhandigd. Het belooft een feestelijke aangelegenheid te worden.
Voor hen die niet over eigen vervoer beschikken is een pendeldienst met bussen opgezet van Berendrecht en Zandvliet over Stabroek naar Hoevenen Lillo.
Vertrekuren 11 u 30, 12 u 45 en 13 u 15  in Zandvliet, aan de Klok in Stabroek om 11 u 45, 12u 30 en 13 u 30. ’s Avonds terugkeer vanuit Lillo om 18 u 30, 19 u 30 en 20 u 30. Prijs 1 euro.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *