Havencentrum Lillo zoekt nog gidsen

Het havencentrum Lillo zoekt nog gidsen. Kandidaten hebben uiteraard een grote passie voor de haven, de industrie en de maritieme sector. Het spreekt voor zich dat je vlot je weg vindt in dit grote gebied. Je kan op een vlotte en duidelijke manier de door ons bepaalde informatie overbrengen aan je groep. Je treedt op als ambassadeur van onze haven en versterkt actief mee het positief imago van de haven van Antwerpen. Het is dus jouw taak om onze bezoekers te overtuigen van het economisch belang van de haven door ze te begeleiden op een boeiende ontdekkingstocht.

Jaarlijks meer dan 47000 bezoekers
Het Provincaal Havencentrum Lillo is tot over de grenzen heen gekend als het bezoekerscentrum voor de haven van Antwerpen. Met een klein vast team en een grote groep enthousiaste gidsen begeleiden we jaarlijks meer dan 47.000 bezoekers in 1.900 groepen door deze wereldhaven. Voor de derde graad basisonderwijs doen we dit onder de vorm van educatieve havenrondvaarten. Leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs ontdekken de haven en haar aangrenzende gebieden vanuit haar verschillende landschappen in het kader van de lessen aardrijkskunde. Denk maar aan het haven-, industrie- en verkeerslandschap, maar ook het natuur- of toeristische landschap. Andere studenten en volwassenen maken kennis met deze fascinerende wereld door bezoeken aan verschillende bedrijventerreinen met uitleg over de infrastructuur, de tewerkstelling, het economisch belang, globalisering,… Om een goed overzicht te krijgen duurt de rondleiding meestal een hele dag.

Verschillende programma’s
Op vraag van de groep, kan het programma beperkt worden tot een halve dag. De meeste rondleidingen gebeuren overdag op de werkdagen (wanneer de groepen naar de haven komen en er het meeste activiteit is), soms ’s avonds of in het weekend. Een rondleiding wordt aangevuld met een bezoek aan de interactieve tentoonstelling in en rond ons gebouw in Lillo en via de elektronische informatie op onze website. Meer informatie vind je op www.havencentrum.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *