Lichtstoet Hoogerheide-Woensdrecht

Hoogerheide-Woensdrecht – Samen met de bouwclubs, muziekgroepen, sponsoren en KS de Snoeken is het Stichting Lichtstoet Woensdrecht weer gelukt een heel mooie lichtstoet samen te stellen. Fon van Zunderd is blij dat de erfenis van Louis Schenk weer eer aan gedaan wordt. Of zoals hij zegt; “wat goed is moet je koesteren”.


In totaal heeft de Lichtstoet 15 grote verlichte wagens, 3 muziekgroepen, een loopgroep en uiteraard rijdt ook Patrick weer achter de stoet met zwaailichten. Op 29 april is het pas om 22.00 uur donker, aldus Fon, dus eerder kunnen we niet starten, maar dan wordt het wel geweldig.De Lichtstoet 2023 start op29 april 2023 op het Colonol Whitakerplein (Blickvelt) in Woensdrecht en rijdt dan via de Dorpsstraat, de Nieuweweg en de Raadhuisstraat naar het eindpunt bij de kerk. Er rijden wagens mee uit de Gemeente Woensdrecht, uit De Heen, uit Steenbergen, uit Wuustwezel (BE) en muziek is er uit Ekeren en uiteraard ook uit de Gemeente Woensdrecht.
Fon van Zunderd is blij dat dankzij een bijdrage van Tante Louise, die het mogelijk wil maken dat al hun bewoners en alle bewoners in de wijde omtrek die de Lichtstoet niet kunnen bezoeken, Zuidwest TV de Lichtstoet live gaat uitzenden met herhalingen de volgende dag. De editie van 2022 werd ook live uitgezonden en dat werd zeer gewaardeerd.
Wie de Lichtstoet nog niet kent, ik kan me dat nauwelijks voorstellen, zegt Fon, kan vast een voorproefje zien op You tube waar veel filmpjes staan over eerdere lichtstoeten in Woensdrecht van Pascal BOZ (Pascal van der Ploeg). Dit is de 22ste keer dat de lichtstoet door de straten van één van de kernen van Gemeente Woensdrecht rijdt.
Stichting Lichtstoet Woensdrecht bestaat inmiddels 24 jaar en het 25 jarig bestaan van de Stichting willen we in 2024 in Huijbergen vieren met de mooiste lichtstoet ooit. Maar zover is het nog niet zegt Fon, eerst nog de editie van 2023 tot een mooi einde brengen.

Na afloop van de Lichtstoet is de afterparty in Café/zaal Boulevard in Hoogerheide waar ook de prijzen worden uitgereikt. De lichtstoet is nog steeds springlevend en het is ons om dat zo te houden sluit Fon af.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *