Liam De Rechter uit Berendrecht wint voor de tweede maal op rij het BK schoonspringen (diving)


Een Olympische sport die weinig aandacht krijgt in de media is schoonspringen. Enkel bij grote evenementen wordt er als eens een kleine reportage overgemaakt. Het is een sport in België die niet de aandacht krijgt die ze verdient.
De meeste onder ons vinden dit zeer mooi om naar te kijken omdat het toch wel enige spektakel waarde heeft. Enkele salto’s en/of schroeven en dan nog perfect het water induiken, het is een sport waar toch wel wat talent, durf en training vereist zijn.
Liam De Rechter, 10 jaar oud, heeft in onlangs voor de 2de maal op rij goud behaald op de 1 meter en 3 meter plank bij het Belgisch kampioenschap te Gent. Na een zeer succesvol 2010 waar hij aan alle deelgenomen wedstrijden in België, Nederland en Luxemburg goud behaalde bevestigd hij hier zijn sportieve prestaties opnieuw. Door de vele trainingen, 2 maal per week in het zwembad op de 1 meter-, 3 meterplank en toren van 5 meter en 3 maal per week trampoline en dubbelmini mag hij zich momenteel tot de besten van de Benelux rekenen wat betreft het schoonspringen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *