Lepelstraat wordt woonerf: nieuwe rioleringen en wegdek


Vanaf  27 februari starten in de Lepelstraat rioleringswerken. Tegen de zomervakantie moet alles achter de rug zijn en is de Lepelstraat een woonerf geworden.
Stabroek-Putte  –  De gemeenten Stabroek en Kapellen werken samen aan het gezamenlijke rioleringproject in de Lepelstraat en de Oude Ertbrandstraat. Voor de Oude Ertbrandstraat gaat het alleen over het deel tussen Driehoek en de antitankgracht. De werken op het terrein worden uitgevoerd door de aannemer van rioleringswerken Aquafin op Stabroeks grondgebied en Rio-Link op het grondgebied van Kapellen.
Het kleinste deel van dit project is al afgehandeld. In oktober werd gestart met de weg- en rioleringswerken in het deeltje Driehoek en Oude Ertbrandstraat. Deze werken werden vlak voor de kerstvakantie beëindigd. Op het einde van deze maand starten de werken in de Lepelstraat en die uitvoering gebeurt in twee fasen. Eerst wordt het stuk tussen Driehoek en Jan Matstraat onder handen genomen. Wanneer alles meezit, is de eerste fase in de loop van april afgerond. In de tweede fase werkt de aannemer in het stuk tussen Jan Matstraat en Ertbrandstraat. Tegen het bouwverlof wil de aannemer rond zijn met alles”, legt verantwoordelijk schepen Tom Van der Brempt (CD&V) uit.
De straat wordt volledig opgebroken van gevel naar gevel. De riolering wordt vernieuwd, er komt een gescheiden rioleringssysteem voor afval- en regenwater. Uiteindelijk krijgt de Lepelstraat een nieuw wegdek in klinkers. De straat wordt een woonerf. Rijweg, voetpad en parkeerplaatsen komen op hetzelfde niveau. Er wordt helemaal afgerond met het aanplanten van groen. Het kostenplaatje voor het totale project bedraagt ruim 1 miljoen euro ”, aldus nog Tom Van der Brempt.
Tijdens de werkzaamheden beperkt zich de hinder tot de betrokken straat. Er is geen doorgaan verkeer mogelijk. in de mate van het mogelijke wordt bewonersverkeer toegelaten.
Info :  www.stabroek.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder