Jiu Jitsuklub gehuldigd


Op 18 en 19 februari organiseerde Jiu- Jitsuschool Magda De Sutter vzw een internationale budo- stage in Sportoase te Brasschaat, ter gelegenheid van het 50 -jarig bestaan van één van de klubs met name Jiu -Jitsu klub Maria-ter-Heide.
Voor dit 50 jarig bestaan werd Jiu-Jitsuklub Maria-ter-Heide ook gehuldigd met de titel Koninglijke vereniging.
Het brevet werd op 13 februari 2017 uitgereikt door gouverneur Kathy Berckx.
De bakermat van de jiu-jitsu werd gelegd in het jaar 1967 in Maria-ter-Heide,waar Shihan Magda De Sutter een eerste jiu-jitsuklub oprichtte in de toenmalige zaal van taverne “De Vrachtwagen”.
Deze klub groeide al snel uit tot een klub van een honderdtal leden die tot op vandaag traint in de Gemeentelijke Basisschool GIBO Heide.
Shihan Kaiden (9de dan Jiu-Jitsu) heeft doorheen de jaren de Jiu-Jitsutechnieken ontwikkeld,verfijnd en aangepast aan verschillende leeftijden,zodat zowel kinderen jongeren,volwassen als senioren op een aangename manier kunnen sporten.
Ook voor personen met een handicap werden de Jiu-Jitsu grepen aangepast aan de mogelijkheden van de persoon zelf zodat deze mensen samen sporten in Maria-ter-Heide Een vast en speciaal opgeleid monitorenteam,talloze vrijwilligers en een overkoepelend bestuur maken de organisatie van de school mee mogelijk.
De budostage alsook de demonstratie door de leden van Jiu- Jitsuklub Maria-ter-Heide mag een succes genoemd worden,gezien de grote opkomst op beide activiteiten.
Het bestuur hoopt dan ook er nog 50 jaar bij te kunnen doen!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder