Leerlingen Pito stellen kunstproject voor

kunst pito


De leerlingen uit 1 B van de Provinciale Middenschool te Stabroek sloten de tweede schooltrimester af met een projectweek rond ‘Kunst’
Het eindresultaat kon bewonderd worden op vrijdag 29 maart in de refter van de school. Tijdens de projectweek kregen de leerlingen de opdracht allerlei informatie op te zoeken over bekende kunstenaars.  Daaraan gekoppeld moesten zij een spreekbeurt samenstellen en een kunstquiz opstellen.  En werd van hen verwacht een reproductie van een bekend werk na  te schilderen.  In de refter van de school hingen dat ook werken van o.a. Andy Warhol, Keith Haring, Vincent Van Gogh, Leonardo Da Vinci, Picasso. Soms in een ander tintje maar toch voortreffelijk weergegeven. Daarnaast maakten de leerlingen uit Ytong blokken beeldhouwwerken die op de speelplaats zullen geplaatst worden. De lijsten rond de schilderijen werden vervaardigd door de afdeling houtbewerking.
Ook de ouders van de leerlingen kregen de kans om het werk van hun kunstenaars te komen bewonderen en werden dan nog getrakteerd op een hapje en een drankje.
Zo’n 70 tal leerlingen en 12 leerkrachten zetten hun schouders onder dit project.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.