Leerlingen van Gitok Kalmthout voorzien nieuwbouwstudio’s van elektriciteit

De leerlingen van 5 bso Elektrische installaties werken aan een uitzonderlijk project. Een woning voor zelfstandig-begeleid wonen in Kapellen is momenteel in aanbouw. De leerlingen voorzien de 9 studio’s volledig van elektriciteit. Zij doorlopen het volledige installatieproces zoals het hoort in een nieuwbouw: kappen, slijpen, al de bedrading aanbrengen, enz.
Leraar Marc Elseviers ziet dit als een unieke situatie voor zijn jongeren in opleiding. “De werkomstandigheden die zij hier meemaken kunnen wij als school nooit nabootsen. Buiten de koude en de omgeving, leren zij in teamverband werken, schema’s lezen en aanpassen, de orders van de bouwheer in detail uitvoeren. Voor hun latere carrière is dit een zeer goede basis. Dit project heeft enkel slaagkans als de school dit 100% ondersteunt en dat ik als leerkracht hen begeleid en meewerk. De leerlingen zijn dolenthousiast en daar heb ik graag een paar koude voeten voor over.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder