Leerlingen PITO behalen als een van de eersten in Vlaanderen diploma duaal leren

 

Acht leerlingen van PITO Stabroek hebben de nieuwe opleiding duaal leren in de studierichting Chemische Procestechnieken (TSO) met succes voltooid. Het was het allereerste schooljaar dat deze praktijkgerichte onderwijsvorm in Vlaanderen werd aangeboden. Bij duaal leren brengen leerlingen zowat de helft van de lestijd door op de werkvloer van een chemiebedrijf. PITO Stabroek is een van de drie Vlaamse scholen waar leerlingen deze opleiding kunnen volgen. De feestelijke proclamatie, georganiseerd door sectorfederatie essenscia vlaanderen, vond dinsdagavond plaats in Technopolis in Mechelen.
Dit schooljaar zijn 6 studierichtingen gestart met een opleiding duaal leren, een nieuwe onderwijsvorm waarbij de klemtoon ligt op leren op de werkvloer. In de Se-n-Se studierichting Chemische Procestechnieken (Secundair na Secundair, het vroegere 7de jaar TSO) krijgen de leerlingen 15 weken opleiding in een chemiebedrijf. Ze draaien mee in een ploegensysteem en ontdekken op die manier hun toekomstige beroep van procesoperator in een realistische en hoogtechnologische werkomgeving. Duaal leren vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt.
 Inschrijven voor het volgende schooljaar duaal leren in Chemische Procestechnieken is nog altijd mogelijk. Meer info via de schoolwebsite: www.pitostabroek.be
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder