Leerlingen openen twee nieuwe wandellussen

wandelen in de weidse polders van Hoevenen

nieuwe wandellussen door de Hoevense Polder en Putte

HOEVENEN – Donderdagmorgen 28 april verschenen ook heel veel leerlingen van de Sint-Calasanzschool op de speelplaats van de gemeentelijke basisschool De Rekke, want met beide scholen samen gingen zij de wandellus door de Hoevense Polder inwandelen. Ook ouders en sympathisanten konden mee de omloop verkennen.


Maar eerst werd het parcours plechtig geopend met een speech van burgemeester Rik Frans en in aanwezigheid van schepen Liesbeth Bardyn mochten een leerling van De Rekke en een leerling van Sint-Calasanz samen het lint doorknippen.


Vervolgens liep de speelplaats helemaal leeg en per klas konden de leerlingen dit stukje open ruimte ontdekken, tot helemaal aan de Bredeweg. Op enkele plaatsen waar een QR-code te vinden is werd even halt gehouden voor lichte lichaamsoefeningen.
Eenmaal terug op school werden de leerlingen opgewacht door de vrijwilligers van de Wereldwinkel. Die hadden voor elk kind een sapje en een stukje fruit, en voor de groten was er thee of koffie.

LW

Putte: toertje door de wijk

Op vrijdag 29 april werd in Putte de nieuwe en meteen ook de laatste wandellus van de gemeente Stabroek officieel geopend. Leerlingen van de Putse Knipoog maakte samen met hun ouders en sympathisanten een toertje door de wijk. De wandelbordjes langs het parcours duiden aan hoeveel stappen je hebt gewandeld. Net als in Hoevenen werden de deelnemers in Putte getrakteerd op een lekker stukje fruit.
De lancering van de Stabroekse wandellussen past in het project “10.000 stappen: Elke stap telt”, waarmee de gemeente het gezond bewegen wil aanmoedigen. Je vindt 3 wandellussen in Hoevenen, een in Stabroek centrum en een in Putte.

Op de website: https//10000stappen.gezondleven.be vind je nuttige beweegtips

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder