Leerlingen Mariaberg-Hoek zijn verkeersovertredingen beu

 
 
De leerlingen en leerkrachten van de school Mariaberg-Hoek te Essen zijn de verkeersovertredingen beu. Het gemeentebestuur zorgde voor een verkeerslicht aan de schoolpoort maar heel wat chauffeurs negeren het rode licht. Op woensdag 18 januari voerden de kinderen en leerkrachten een actie aan de schoolpoort.De kinderen knutselden een smiley en spandoeken in elkaar.
Vanaf 11.15 uur maakten ze de chauffeurs attent op de verkeerslichten. Chauffeurs die zich aan de verkeersregels hielden kregen een lachende smiley. Zij die door het rood reden kregen een droevig exemplaar. De juf was verkleed als Millo, de mascotte van de provincie Antwerpen die kinderen stimuleert om veilig deel te nemen aan het verkeer.
Mobiele flitspaal aangekocht
Brigitte Quick, schepen van mobiliteit, juicht de actie toe. “Het is een laatste waarschuwing voor de automobilisten. Vanaf februari start immers de testfase van de mobiele flitspaal die onlangs werd aangekocht door de Politiezone Grens. De paal registreert zowel hardrijders als voertuigen die door het rode licht rijden. Daarnaast heeft de school al veel inspanningen geleverd met het oog op het behalen van het 10op10-label.”
Deze ludieke en positieve actie doet chauffeurs hopelijk nadenken. Want de volgende keer zou er wel eens een boete in hun bus kunnen belanden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder