Leerlingen krijgen cursus zelfverdediging

In het kader van de sportdag werden op vrijdag 11 februari op verschillende scholen in onze regio sportactiviteiten ingericht.  De meest uiteenlopende sporttakken kwamen aan bod.
Een delegatie van het  O.L.Vrouw van Lourdesinstuut  en Lambertus uit Ekeren en enkele jongeren van de Sint Vicentiusschool aan de Leugenberg zakten af naar de Pito te Stabroek voor een snelcursus zelfverdediging.
Onder de deskundige leiding van Alfred Laseure en Sabine Ramboer  moesten de sportievelingen enkele technieken van zowel Taekwondo als Hapkido  uitvoeren.  Hapkido is  een oude Koreaans vorm van ongewapende zelfverdediging.  Er werden stoot- en traptechnieken geoefend net als greep en klemoefeningen.  Alvorens, aan de soms voor een leek toch wat ingewikkelde oefeningen, te beginnen werden eerst stretch- en opwarmoefeningen uitgevoerd.  Sommige enthousiastelingen moesten wat ingetoomd worden, terwijl anderen voorzichtig de eerste kneepjes van zelfverdediging uitvoerden.  Alfred Laseure en Sabine Ramboer zijn aangesloten bij Baekma vzw te Ekeren en hebben beiden in de gevechtsport verschillende dan’s  behaald. Regelmatig geven zij cursussen zelfverdediging aan verenigingen. Je kan hen contacteren via www.baekma-vzw.com

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *