Leerlingen gidsen leeftijdsgenootjes door hun vestingstad

Leerlingen van zesdejaars van basisschool Noordland gidsten hun leeftijdsgenoten
van de 3 andere districtsscholen door ‘hun’ vestigstad Zandvliet

ZANDVLIET – 400 jaar geleden startte de ombouw van het polderdorpje Zandvliet naar een vestingstad. Met een lezing, gegidste rondleiding, expo en een nieuwe brochure met wandelkaart herleefde de geschiedenis van de vestingstad.

De activiteiten startten op 11 september met een kleine expo in de foyer van het Vrijetijdscentrum, waar je reproducties van oude kaarten en ook van voorwerpen uit de Spaanse tijd, zoals kanonskogels aantrof. Er volgde een lezing met professor Piet Lombaerde, gespecialiseerd in militaire architectuur en de Spaans-Staatse vestingbouw. Aansluitend kon je met gids op stap doorheen de vesting. Ter gelegenheid van Zandvliet 400 jaar vestingstad werd er een infobrochure en wandelkaart uitgebracht.

In het kader van 400 jaar Vestingstad Zandvliet gidsten de zesdejaars van basisschool Noordland hun leeftijdsgenoten van de 3 andere districtsscholen op donderdag 6 oktober door ‘hun’ vestingstad. De infopanelen zijn intussen weer weggehaald, en de mini-expo in vrijetijdscentrum De Schelde is afgebroken. Maar met het infoboekje en de wandelkaart, verkrijgbaar in vc De Schelde, De Keyserhoeve 66, kan je nog steeds op stap gaan in Zandvliet en de vestingstad herbeleven.

Een sfeerverslag vind je in dit filmpje:

info: www.vrijetijdscentrumdeschelde.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder