Leerlingen de Stappe applaudisseren voor fietsers

 
Dennis Geuens van de fietsenzaak BikeAholic organiseerde op fietsapplaudiseerdag voor het vijfde jaar een happening aan het kruispunt Dorpsstraat-Abtsdreef. Even voor negen uur zag hij het even niet meer zitten. “Ik heb scholen al verschillende keren gecontacteerd en de meeste beloofden me om opnieuw deel te nemen aan dit initiatief van de Fietsersbond. Maar tot nu toe is er geen enkele school komen opdagen”, aldus Geuens, die dat erg jammer vond.
Op dat moment kwam er een groep jonge fietsers uit de Abtsdreef gereden. Gehelmd en met fluohesjes vielen ze op in de Stabroekse ochtendspits. Op de gezichten van de jongens en meisjes uit het vierde jaar van de basisschool De Stappe stond eerst teleurstelling te lezen.
“De vorige jaren kwamen we te voet naar deze actie om applaus geven. Dit jaar is iedereen met de fiets, want we hoopte nu ook eens onthaald te worden op applaus”, legt juf Annick uit. Omdat de jonge fietsers en de leerkrachten deze fietsapplausdag een leuk idee vonden, zetten ze hun fietsen aan de kant en trakteerden elke passerende fietser op warm handgeklap. (evdw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *