Leerlingen De Platanen hebben nieuwe avontuurlijke speeltuigen

De start van het nieuwe schooljaar, in tijden van corona, brengt gelukkig niet alleen onzekerheid met zich mee: af en toe is er ook heel goed nieuws. De gemeentelijke lagere school De Platanen in Kapellen start het schooljaar met een nieuwe speeltuin. De officiële opening gebeurde door burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) en onderwijsschepen Luc Janssens (Open Vld). De 182 leerlingen waren meteen enthousiast over de nieuwe aanwinst die ongeveer 30.000 euro heeft gekost.

De speeltuin kwam tot stand vanuit ideeën van de leerlingen van de school, leerkrachten, en zelfs de ouders werden bevraagd. Alle ideeën werden uitgewerkt in een nieuw plan, waarbij quasi de hele speelplaats een metamorfose kreeg. Het college van burgemeester en schepenen, tevens het schoolbestuur, stapte enthousiast mee in dit plan. Niet enkel staan er nieuwe klimtoestellen en speeltuigen. De speelplaats werd ook onthard, er werd meer groen aangeplant, en er zijn heuse kunstwerken geplaatst. Resultaat is een uitdagend  avontuurlijk speelparcours en uiteraard mochten glijbanen en een grotere zandbak niet ontbreken. Voor de uitwerking koos het gemeentebestuur niet voor een standaard ontwikkelaar van speeltuigen, maar voor ‘furbanice’.
Dat Kapels bedrijf is eigenlijk gespecialiseerd in design straatmeubilair. Een uitdaging, want een speeltuin van een school hadden ze nog nooit gemaakt. Voor de uitvoering werd Dimitri Vanryckeghem ingeschakeld. Het parcours bevat dertien hindernissen en staat in thema van de jungle. Aan het begin staat er een enorme houten aap, die dan eigenlijk het hele parcours zou afleggen met een banaan onderweg en een rustplaats op het einde.
De ontwikkeling van de nieuwe speelplaats heeft zes maanden geduurd en werd uitgevoerd in twee fasen gewerkt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *