Heraanleg Dorpsstraat/Laageind (N111): Aansluitingen Picoloplein en Meidoornlaan onderbroken vanaf 7/9

Zowel verkeer voor de Picolo-site als de KMO-zone rijdt tot half november in beide richtingen via de Conservenweg van en naar Laageind.

Vanaf maandag 7 september werkt AWV aan de aansluiting van twee zijstraten op de N111 Laageind/Dorpsstraat. Het gaat om de aansluiting van het Picoloplein en de Meidoornlaan, die dan voor een periode onderbroken zijn.

Picoloplein tot midden november afgesloten van Dorpsstraat
Sinds begin augustus leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan ten zuiden van Laageind. De werken naderen nu het kruispunt Picoloplein x Laageind. Hier starten we op maandag 7 september met de opbraak van de rijweg om ondergronds de nieuwe riolering te plaatsen. Aansluitend krijgt het kruispunt meteen zijn nieuwe wegopbouw. In totaal duren onze werken in het kruispunt tot midden november. Daarna gaat Picoloplein terug open voor uitrijdend verkeer.

Van 7 september tot half november is Picoloplein van Laageind afgesloten: Te voet en met de fiets blijft Picoloplein toegankelijk. Maar autoverkeer kan de Picolo-site zolang niet uitrijden via Picoloplein. Uitrijdend verkeer verlaat de winkelzone tijdens de werken langs de Conservenweg. We voorzien een uitrit vanaf de parking. Zowel verkeer voor de Picolo-site als de KMO-zone rijdt tot half november in beide richtingen via de Conservenweg van en naar Laageind. Het enkelrichtingsverkeer op Laageind kan de werfzone steeds passeren.

Meidoornlaan voor vijf weken afgesloten
Vanaf maandag 7 september werken we ook in het kruispunt van de Meidoornlaan met de Dorpsstraat. Onder dit kruispunt wordt een ondergrondse doorstroomput voor de riolering gebouwd. DeMeidoornlaan is tot midden oktoberonderbroken.

Wat betekent dit voor jou:  De Meidoornlaan is vijf weken afgesloten van de Dorpsstraat, zowel voor voetgangers, fietsers als autoverkeer. Om te voet of met de fiets van de Meidoornlaan naar de Dorpsstraat te gaan en omgekeerd, stapt u (fiets aan de hand) rondom het Administratief Centrum. Met de wagen blijft de woonwijk bereikbaar via Abtsdreef. De enkelrichting in zowel Parkstraat, Lijsterbeslaan en Esdoornlaan blijft gelden. Doorgaand verkeer op Laageind kan de werken passeren, in de richting van Putte.   Vooruitblik: einde nutswerken in Dorpsstraat Als alles volgens plan loopt, zijn de nutsmaatschappijen midden september klaar met hun hoofdwerken in de Dorpsstraat. De nieuwe distributiekabels en leidingen liggen dan op hun plaats. Aansluitend koppelt men de woningen in deze zone over op de nieuwe nutsleidingen waarna de nutswerken afgerond zijn. Vermoedelijk begin oktober kunnen in de Dorpstraat dan ook de rioleringswerken starten. Meer info verneem je in onze volgende nieuwsbrief.
Meer weten over dit project Neem een kijkje op www.wegenenverkeer.be/stabroek.


wegen.antwerpen@vlaanderen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder